A inceput nebunia de Paste, cu incendieri de anvelope, pentru ca asa e traditia, dupa cum inteleg unii ca se pot bucura de Învierea Mântuitorului . Conform ISU Neamt, la aceasta ora, sunt nu mai putin de 4 astfel de incendii/manifestari, toate in comuna Bodesti. Doua echipaje de pompieri ISU actioneaza in comuna, alaturi de pompierii SVSU, pentru a tine sub supraveghere fenomenul. Initial, cei care au sunat la 112 au crezut ca arde o casa sau mai multe.

Sunt 4 focare in zone diferite. Cetatenii au dat foc la cauciucuri, obicei specific zonei, de Paste. Ard cauciucuri iar focarele sunt supravegheate de cetateni si SVSU”, a declarat lt, Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

FOTO- imagine suprinsa din drona, cu unul dintre cele 4 incendii, in satul Oslobeni. Fumul se putea vedea de la cel putin 4 km

Conform Politiei Neamt, la Oslobeni cel putin 3 persoane au incendiat zeci de anvelope (foto sus) si acum sunt cautate de politisti. ”La data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliției Crăcăoani au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu.

Din primele verificări, s-a stabilit că incendiul a fost provocat de arderea unor resturi menajere și a unor cauciucuri, de către trei persoane, neidentificate până în prezent.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incendiul, identificarea persoanelor in cauza si aplicarea masurilor legale care se impun”, a declarat pentru tvmneamt.ro, purtatorul de cuvant IPJ Neamt.

La ora 20:30, fumul gros si mirosul provenit de la cele 4 incendieri de anvelope, afectau cel putin 3 comune: Dobreni, Bodesti si Stefan cel Mare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.