La de 12.11.2016, polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Neamț au acționat pe raza comunelor Dămuc și Bicaz Chei, pentru combaterea ilegalităților pe linie silvică.

Astfel, în urma filtrelor efectuate în trafic a fost depistată, pe drumul comunal din satul Ivaneș, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 45 de ani, din Dămuc, nu avea asupra sa documentele de proveniență legală. În consecință, polițiștii au confiscat volumul de 15,68 m.c. lemn foc, de esenţă fag și au aplicat sancțiunea contravențională persoanei juridice (deținătorul mijlocului de transport), o societate comercială având obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

Sancțiunea aplicată a fost amendă în valoare de 25000 lei, conf. art. 19, al. 1, lit. b din Legea nr. 171/2010 modificată.

Tot în cadrul acestei acțiuni, pe raza comunei Dămuc, polițiștii au mai identificat, pe un teren de teren cu vegetație forestieră, 111 pomi de Crăciun care nu prezentau urme ale unui dispozitiv silvic de marcat. Aceștia au fost confiscați și predați în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Bicaz. Verificările sunt continuate pentru a se stabili proveniența acestora. Acțiunile pe linia silvică vor fi intensificate în următoarea perioadă, având în vedere incidența contravențiilor și a infracțiunilor săvârșite în această perioadă a anului.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.