Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt anunta, cu regret si durere, incetarea din viata, in ziua de 17.04.2015, in jurul orei 15.00, a colonelului in retragere Mircea Mihail, fost comandant al Grupului de Pompieri „Petrodava” al Judetului Neamt.

S-a nascut in comuna Tataru, judetul Vrancea, la data de 12.04.1924, fiind fiul lui Gheorghe si al Elenei Mircea. A urmat scoala primara in satul Martinesti, comuna Tataru, judetul Vrancea, gimnaziul industrial in orasul Rimnicu Sarat, Scoala superioara de meserii de pe langa Arsenalul Armatei, Bucuresti, fiind incadrat in Ministerul Afacerilor Interne, ca „submaistru”, pe data de 01.07.1945. Ulterior, a urmat Scoala de ofiteri M.A.I., in municipiul Bucuresti, fiind inaintat in gradul de sublocotenent pe data de 7 noiembrie 1948. Pentru a-si perfectiona pregatirea, a urmat invatamantul superior si diverse cursuri de cariera.

A incadrat diferite posturi, pana la cel de comandant al Grupului de pompieri „Petrodava” al Judetului Neamt, fiind trecut in rezerva pe data de 15.07.1977, cu gradul de colonel. Pentru activitatea desfasurata, a fost distins cu diverse ordine si medalii.

Fostul comandant al Pompierilor din Romania, generalul maior Gheorghe Briceag, il caracteriza astfel pe colonelul Mircea Mihail:

„Ofiterul a continuat sa organizeze si sa conduca activitatea unitatii cu rezultate foarte bune, a indrumat si sprijinit subordonatii in scopul executarii atributiunilor de serviciu in conformitate cu prevederile regulamentelor militare. S-a preocupat de imbogatirea cunostintelor sale, a acordat atentie studierii documentelor, ordinelor si actelor normative, a caror prevederi le-a aplicat in activitatea de prevenire, de instruire si educare a militarilor cu rezultate bune si foarte bune. La convocarile de invatamant si verificarile de sfarsit de an a obtinut calificativul foarte bine.

A acordat atentie pregatirii cadrelor din subordine in care scop a predat lectii, a organizat si condus aplicatii cu invataminte pentru subordonati. Are experienta in munca de prevenire a incendiilor si a contribuit personal la organizarea acestei activitati, la indrumarea concreta a sefului inspectiei, la pregatirea si controlul inspectorilor, la sprijinirea conducatorilor si comisiilor tehnice din obiective pentru aplicarea prevederilor legale in sectoarele lor de responsabilitate (…). S-a preocupat de indrumarea muncii statului major, a comandantilor de subunitati, carora le-a pretins indeplinirea planului pregatirii de lupta …., s-a ingrijit de viata si traiul militarilor, de intretinerea si buna functionare a tehnicii de lupta si bunurilor din dotare. In 1976, una dintre companii a obtinut diploma de subunitate de frunte (…). Este principial, capabil, receptiv la propunerile si sugestiile subordonatilor, cu o comportare demna si tinuta militara corecta. (…)”

Vesnica aducere aminte din partea personalului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt.

Corpul neinsufletit este depus la capela Bisericii ortodoxe „1 Mai” din municipiul Piatra Neamt iar inhumarea, cu onoruri militare, va avea loc in data de 21.04.2015, incepand ora 11.00, in Cimitirul ortodox „Eternitatea” municipiul Piatra Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.