Actualizare-2: Vezi AICI! DRDP Iași, despre podul de la Petru Vodă: ”S-a produs o degradare din cauza suprasolicitării”

Actualizare: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza surpării carosabilului pe un pod pe DN 15B Târgu Neamț – Poiana Largului, la kilometrul 8+600 metri, în zona localității Petru Vodă, județul Neamț, a fost luată măsura restricționării circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone. Traficul pentru autoturisme cu masa mai mică de 3,5 tone se desfășoară pe un fir, alternativ.

Stirea initiala: A mai cedat un pod in judetul Neamt. Este vorba despre un pod de pe drumul national dintre Tg. Neamt si Poiana Largului, chiar la intersectia cu drumul spre manastirea Petru Voda. ”Pompierii de la Garda 2 de intervenție Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăți din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna PoianaTeiului. (în zona  intersecției spre Manastirea Petru Vodă)”, a transmis ISU Neamt in jurul orei 19.

Conform imaginilor de fata locului, s-a surpat/a cazut o bucata de cativa metri lungime din calea de rulare, chiar pe mijlocul podului.

Traficul rutier a fost oprit in totalitate, pentru ca deocamdata nu se stie daca se mai poate circula in siguranta pe pod. Cel mai probabil, o decizie in acest sens, va fi luata dupa ce la fata locului vor ajunge specialisti in domeniu. Stire in curs de actualizare. Revenim.

Later EDIT: Conform IPJ Neamt, s-a dat drumul la circulatie pe un singur fir, insa doar pentru masinile de pana la 3,5 tone, masa maxima autorizata. Asadar, camioanele nu pot trece pe niciunul dintre sensurile de mers.

Zona respectiva este extrem de afectata de alunecari de teren, de ani de zile, insa nimeni nu a luat masuri pana acum, ci s-au facut doar peticeli sau lucrari de consolidare de mantuiala. In apropiere de acest pod, a fost facuta celebra fotografie cu Danut Andrusca, atunci cand acesta era ministru si cu Daniela Soroceanu, cand era prefect de Neamt. Desi se stia de atunci ca este un drum cu grave probleme, PSD-istii au făcut promisiuni gârlă, insa au uitat de ele imediat.

https://tvmneamt.ro/poza-virala-cu-soroceanca-si-andrusca-kamikaze-l-au-imbracat-in-costum-dupa-ce-l-au-pacalit-ca-e-ultimul-model-de-trening/

Ionut CORFU (sursa foto: martor)

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu-l întreabă pe Grindeanu de sănătate? Toata ziua umple FB de contracte semnate dar numarul podurilor si drumurilor naționale deteriorate crește de la o zi la alta. Autostrăzile sunt doar povești, în timp ce podurile și drumurile distruse sunt certitudini. Tovarăse Grindeanu, până apuci tu sa faci o autostradă o sa se dărâme jumătate din poduri. Fapte, nu vorbe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.