Un proiectil din Al Doilea Razboi Mondial a fost descoperit miercuri la Ceahlau, de catre un barbat care a sapat pentru a ajunge la o conducta de apa, in preajma Cantonului Silvic, anunta ISU Neamt:

Miercuri, 05.07.2017, la ora 10:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în localitatea Ceahlău au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate.

La locul intervenției s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ceahlău, care au ridicat o lovitură de aruncător cal. 120 mm din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperit de un bărbat de 42 ani în timp ce efectua săpături pentru remedierea unei defecţiuni la conducta de alimentare cu apă a Cantonului Silvic Ceahlău. Pirotehniştii ISU au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 20 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Ionut CORFU  (foto- arhiva)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.