Consilierii judeteni PSD sunt in consemn pentru sedinta extraordinara de astazi, convocata la ora 16. Arsene vrea mobilizare totala pentru a trece cu orice pret proiectul de hotarare prin care 157.000 de lei vor fi aruncati pe apa sambetei pentru un spectacol sportiv in care se impart pumni si picioare, denumit ”Batalia Moldovei”.

Proiectul a picat de doua ori pana acum, prima data pentru ca 3 consilieri PSD nu s-au prezentat la sedinta, a doua oara, pe 9 octombrie pentru ca de la sedinta a lipsit chiar Arsene. Si cum majoritatea PSD- ALDE in CJ Neamt este la limita, daca un singur consilier lipseste, proiectul nu va putea trece nici de data asta, pentru ca in mod sigur PNL-istii vor boicota sedinta, si chiar daca ar fi prezenti ar vota impotriva. Liberalii motiveaza pozitia lor contra proiectului spunand ca banii vor merge catre cheltuieli nejustificat de mari.

De exemplu, din cei 157.000 de lei, 38.000 de lei sunt prevazuti pentru inchiriere de scaune, mese si accesorii (probabil fete de masa). Din experienta unor alte manifestari sportive de acest gen, se stie ca in Sala Polivalenta din Piatra- Neamt pot fi amplasate maximum 500 de scaune. Asta inseamna ca un scaun va fi inchiriat cu peste 70 de lei, in timp ce unul nou costa intre 50-60 de lei.

20.000 de lei sunt prevazuti pentru tricouri. Daca un tricou de calitate buna costa undeva la 20 de lei, inseamna ca ar trebui sa vedem aproape toti spectatorii imbracati cu ele, ceea ce este foarte putin probabil. Si atunci de ce este nevoie de atat de multe tricouri? Le are cineva pe stoc? Si daca se vor cumpara mai putine, inseamna ca pretul va fi supraevaluat.

Irosirea banilor publici este mai mult decat evidenta, in primul rand pentru ca spectacolul este o afacere privata din care se scot foarte multi bani. Pana astazi se vandusera bilete de peste 150.000 de lei (sursa: bilete.ro), bani care vor intra in buzunarele organizatorilor, pentru ca dupa cum se vede in lista de mai sus, restul cheltuielilor sunt suportate de CJ Neamt din banii nemtenilor. Iar daca sala se va ocupa la capacitate maxima, suma va creste de cel putin doua ori. Ca sa nu mai vorbim despre banii din publicitate si drepturi de televizare, dar si banii care vor ajunge la ProTV, pentru ca audienta va fi destul de mare.

Arsene si trompetele lui din presa au tot incercat sa acrediteze ideea ca se dau bani pentru ca spectacolul va avea un impact pozitiv asupra turismului din judet. Absolut fals, pentru ca nimeni nu-si doreste sa viziteze un judet despre a carui infrasctructura ruinata (vezi pod Preluca) s-a dus vestea in toata tara. Daca va lua cineva la verificat aceste cheltuieli, vom avea oare un dosar ”Gala Bute” de Neamt?

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.