Doi polițiști romașcani au devenit eroii zilei pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea, după ce au salvat o femeie care amenința că se va sinucide. Aflati in timpul serviciului, cei doi politisti au fost solicitati sa intervina la o tentativa de suicid. O femeia voia sa-si incheie socotelile cu viata si se pregatea sa se arunce de la etajul 4 al unui bloc. Cei doi politisti au convins-o sa renunte la gestul necugetat. ”S-au folosit de empatie, experiență și fler pentru a amâna decizia și a crea o portiță să intervină pentru salvarea femeii.

Din neatenție, femeia și-a scăpat telefonul. Profitând de ocazie, Cănărău Ioan a reușit să o convingă să meargă la ușă pentru a-și recupera mobilul de la fiul ei. Colega noastră a intervenit și a imobilizat-o. A fost preluată apoi, în siguranță, de către un echipaj SMURD”, scriu cei de la Sindicatul Europol. Unul dintre politisti este cunoscutul Ioan Canarau, liderul Sindicatului Politistilor Europol.

Pe11 mai în jurul orei 14.00, colegii noștri agent șef principal de poliție Ioan Cănărău și agent șef de poliție Plugariu Mariana din cadrul Poliției municipiului Roman ne-au demonstrat că reacția potrivită la momentul potrivit poate salva vieți.

Cei doi i-au salvat viața unei femei, despre care au fost anunțați prin apelul de urgență 112 că își va pune capăt zilelor.

Ajunși la fața locului, au purtat discuții cu cea care amenința că se va sinucide, reușind să o convingă să renunțe la gestul necugetat.

Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i s-a asigurat asistență medicală de specialitate.

Îi felicităm pe cei doi polițiști și le dorim succes în misiunile următoare!”, transmite intr-un comunicat de presa, IPJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.