Cunoscutul actor Cornel Nicoara, fost director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, a murit in aceasta dimineata in jurul orei 4, la varsta de 83 de ani, decesul fiind constatat de un echipaj medical de la SAJ Neamt.

La cateva ore de la deces, in jurul orei 10, pompierii au fost anuntati ca pe scara unui bloc cu 10 etaje de pe bulevardul Decebal din Piatra Neamt (vizavi de magazinul Petrodava), se simte miros de fum. Echipajele ISU ajunse la fata locului, au constatat ca fumul iesea dintr-un apartament de la etajul 6, apartamentul in care decedase actorul Cornel Nicoara. In interior era trupul neinsufltetit al actorului, iar un incendiu era pe cale sa izbucneasca de la o candela lasata nesupravegheata. In apartament era si fiica actorului. ”În jurul orei 09:51, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării într-un bloc de locuințe din bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Pompierii au intrat într-un apartament situat la etajul șase, unde au constatat că o persoană era decedată, iar un dulap ardea mocnit.

Miltarii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite și au acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza unei candele lăsată nesupravegheată (foc deschis în spații închise). Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Nu au fost victime.

Precizăm faptul că persoana nu a decedat din cauza incendiului, aceasta fiind declarată decedată în cursul aceste dimineți, de către un echipaj SAJ”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Cornel Nicoara a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I. A. T. C.) în anul 1965. Profund recunoscător magiștrilor săi, actorul ține să-i amintească ori de câte ori are prilejul. Așa a făcut-o și în paginile cărții sale, Memoria măştilor (Editura Nona, Piatra-Neamţ, 2011): la Actorie, MONI GHELERTER (regizor, Maestru emerit al artei, Profesor universitar) şi ZOE STANCA-ANGHEL (actriţă. Lector universitar) – Rector era COSTACHE ANTONIU (Artist al poporului); Tehnica vorbirii scenice: Sandina Stan, Max Weintraub, Vasile Moisescu ; Lupte scenice: Angello Pellegrini ; Canto: Radu Palade. La materiile teoretice am avut profesori pe: Octav Gheorghiu, Ovidiu Drîmbă, Silvia Cucu, Virgil Brădăţeanu, Simion Alterescu, Horea Deleanu, Marcel Breazu, Ion Toboşaru, Andrei Strihan>, nota ieri Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Din 1965, de la absolvire, și până la pensionare (2006) a activat numai la teatrul Tineretului. Mai întâi ca actor, făcând roluri memorabile, personajele sale rămânând în memoria afectivă a publicului pietrean. Cornel Nicoară a deținut funcția de director al Teatrului Tineretului în două rânduri: între martie 1986 – ianuarie 1989 şi septembrie 2001 – mai 2006. Asta, după ce între 1976 și martie 1986 a fost director-adjunct, menționează aceeași sursă (sursa: vestea.net)

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.