Un dosar penal in rem privind modalitatea de achiziţionare a Spitalului Mobil de la Leţcani a fost deschis în urma unei sesizări din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi, a anunţat marţi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Dragoş Bordianu, informeaza Agerpres

Asupra acestei achizitii, pentru care CJ Neamt a platit la initiativa lui Arsene peste 3 mlioane de euro dintr-un total de 13 milioane, planeaza suspiciuni extrem de mari, mai ales ca deschiderea a intarziat 5 luni de zile, iar dupa darea in folosinta, s-a constatat ca poate functiona la doar jumatate din capacitate, iar echipamentele sunt din anii `90 si nu fost prevazut nici macar un sistem de canalizare, de aceea, exista o plangere si la DNA.

Legat de dosarul penal deschis de Politia Iasi, prim-procurorul Dragoş Bordianu a declarat astazi ca “Este un dosar penal. Este în faza incipientă. Suntem la stadiul în care solicităm înscrisuri pentru a putea determina aspecte ce ţin de competenţă, de încadrare. Este o urmărire penală începută in rem cu privire la o faptă sesizată din oficiu, a fost o sesizare din oficiu în baza articolelor apărute în presă.

Este o sesizare din oficiu făcută de organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi. Dosarul are ca obiect modalitatea de achiziţionare a spitalului modular. Având în vedere că e în fază incipientă în momentul ăsta doar s-au solicitat înscrisuri care ar putea conduce la stabilirea unei situaţii de fapt“, mai noteaza sursa citata.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.