Dupa cum era de asteptat si dupa cu tvmneamt a anticipat, au aparut deja primele reactii negative din Pro Romania, vizavi de alianta cu ALDE. Decizia de la centru pare sa destabilizeze partidul lui Ponta, avand in vedere ca seful organizatiei Pro Romania Targu Neamt, a avut o reactie foarte dura imediat dupa anuntarea asocierii ALDE cu Pro Romania. Peiu Vlad Pantelimon sustine Tariceanu si ALDE trebuie sa dispara din viata politica, nu sa fie ajutati sa ajunga inapoi pe val. El spune ca membrii de rand ai Pro Romania au aflat din presa despre mutarile decise de conducerea centrala a partidului. ”Astazi am aflat prin intermediul presei, nu pe canale interne si nu in urma unor dezbateri democratice cum ar fi fost normal, ca Pro Romania si ALDE vor sustine un candidat comun la alegerile prezidentiale, in persoana domnului Mircea Diaconu. Cum Tariceanu si ALDE se fac responsabili in egala masura de proasta guvernare alaturi de PSD si de situatia catastrofala in care se afla Romania, acestia trebuie lasati sa cada. Sa dispara din viata politica. Sa intre in istorie. Nu trebuie ajutati sa urce inapoi pe val”, sustine seful Pro Romania Targu Neamt.

Acesta mai spune ca Mircea Diaconu, candidatul sustinut de cele doua partide pentru presedintie, este foarte slab si anunta ca Pro Romania Targu Neamt refuza sa sprijine acest proiect, comparat cu o ciolaniada. ”Iar domnul Mircea Diaconu, cu toata stima pentru cariera sa de artist, este un prezidentiabil foarte slab, motiv in plus pentru ca echipa Pro Romania Tirgu Neamt sa nu sprijine acest proiect. Cata vreme ne-am asumat o misiune importanta in fata cetatenilor orasului nostru, nu vom accepta sa ii dezamagim participand la tot felul de ciolaniade de acest gen. Dupa europarlamentare, toti liderii politici au sustinut ca au inteles mesajul primit de la populatie. Dupa jocurile pe care le fac astazi, se pare ca nu a inteles nimeni nimic”.

Peiu Vlad Pantelimon declara ca-si asuma atitudinea si este pregatit pentru sanctiuni, chiar si pentru o eventuala excludere din partid. ”Daca aceasta decizie va atrage sanctiuni pe linie de partid, sunt pregatit sa mi le asum cu demnitate, asigurand totodata echipa si cetatenii ca nu ne vom impiedica de un logo si vom continua drumul frumos pe care l-am inceput, intr-o formula sau alta, cu voi si pentru voi”.

Peiu Vlad Pantelimon are 32 de ani şi administreaza o firma care produce mobilier bisericesc. Este absolvent al seminarului teologic de la Mânăstirea Neamţ şi absolvent al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, unde a obtinut si un master. Este căsătorit şi are doi copii. Sub conducerea sa, la alegerile europarlamentare din acest an, Pro Romania a obtinut la Targu Neamt peste 10% din voturi, un scor mult peste media pe judet.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.