Incepand de astazi, Spitalul Judetean Neamt a trecut din subordinea CJ Neamt in subordinea Ministerului Sanatatii, conform unei ordonante de urgenta adoptata pe 3 aprilie. Deocamdata nu este foarte clar cum si cine va asigura banii in noile conditii, cert este insa, ca directorul spitalului va putea fi numit sau demis in orice moment de minister, fara sa mai aiba vreun cuvant de spus CJ Neamt.

Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt se declara ingrijorat de noile imprejurari si aminteste ca pana la aceasta data, Guvernul nu a trimis la spitalul din Piatra Neamt niciun echipament medical. ”Incepand de astazi, Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt este in subordinea Ministerului Sanatatii. Privesc cu îngrijorare acest lucru, observând următoarele: la Neamț nu a ajuns niciun echipament medical din sutele de milioane cheltuite de Guvernul României; în țară se înregistrează deficiențe enorme în organizarea și logistica medicală: nu sunt ventilatoare, aparatură, medicamente, nu sunt măști, combinezoane, biocide, echipamente de protecție;  s-a tăiat inuman din bugetul național de sănătate suma de 3,4 miliarde lei;  nu se alocă fonduri și nu a ajuns nimic la Neamț din ce am auzit la Tv că s-a dat la alte județe; alocațiile de hrană sunt insuficiente și în total dispreț față de oameni, de 13 lei pentru o zi întreagă si sunt nevoit să le suplimentez din bugetul județului Neamţ”, spune Ionel Arsene.

Presedintele CJ Neamt mai precizeaza ca pana sa i se ia spitalul din subordine, CJ Neamt a facut investitii consistente pentru ca unitatea medicala sa faca fata crizei coroanvirus. ”Atât timp cât Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost în administrarea Consiliului Județean, m-am ocupat cu toată grija și cu tot interesul ca atât pacienții cât și cadrele medicale să aibă tot sprijinul și toată resursa financiară pentru a gestiona cât mai bine această criză pandemică.

Am acordat fonduri de la Consiliul Județean pentru dotări esențiale în această perioadă și pentru echipamente de protecție necesare cadrelor medicale.
La sfârșitul lunii martie, erau alocați 11 milioane de lei pentru: 23 ventilatoare mecanice;
31 de monitoare pentru funcții vitale; 30 de paturi ATI; 4 tuneluri de decontaminare;
 servicii de cazare pentru aproximativ 250 de angajați ai spitalului; 8000 de teste diagnosticare PCR; 10.000 de teste rapide; medicamente pentru COVID-19; seturi complete de echipament, măști de 3 tipuri, combinezoane de unică folosință și soluții dezinfectante;

Cea mai mare bucurie am trăit-o pe 20 martie, la semnarea contractului pentru achiziția aparatului de testare moleculară real-time PCR. Vinerea trecută a ajuns la spital cea mai mare parte a acestui adevărat laborator, care va funcționa de miercuri! De poimâine, nemțenii vor fi testați la Piatra Neamț și vor afla în cel mai scurt timp dacă sunt infectați cu virusul COVID-19. Oamenii nu vor mai sta stresați zile la rând în așteptarea rezultatului din alte județe și nici nu vor mai sta izolați în zadar, dacă nu vor fi pozitivi. A fost o promisiune făcută nemțenilor și am respectat-o”, a mai spus Ionel Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Datorita aparaturii cumparate de domnul Arsene, testarile pentru coronavirus se fac pe loc. Cel mai elocvent exemplu: o femeie a primit rezultatul la doua saptamani dupa ce a murit. Domnule Ion Arsene, chiar nu ti-e rusine? Da chiar nu ti-e rusine sa-ti faci reclama in aceste vremuri? Nu? Plecati dracului odata si lasati oamenii sa-si vada de treaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.