Un barbat a fost ranit grav in aceasta dimineata, dupa ce s-a rasturant cu masina in urma unui imact cu un cap de pod. Primii care au intervenit, au fost doi salvatori ISU, aflati in timpul liber. ”Prin apel la 112, în jurul orei 08:25,  pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, la intrarea în comuna Săbăoani.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.
Un autoturism a părăsit partea carosabilă,  a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat pe o parte.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, conducătorul autoturismului.
Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea unui bărbat de 73 de ani, conștient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru îngrijiri medicale de specialitate și pentru  a o transporta la CPU Roman”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.


Martori la producerea accidentului rutier produs au fost două cadre de la ISU Neamț: adj.șef Acreței Victor și plt.maj Costachi Cristian.

Victor tocmai ieșise din tura de serviciu iar Cristian se afla în timpul liber. Niciunul nu a stat pe gânduri. Au oprit autoturismele și au procedat întocmai așa cum ar fi la serviciu, conform procedurilor de intervenție. Au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei și au făcut apel la 112.

Cei doi au sprijinit echipajele sosite la locul producerii evenimentului.

Plt.adj.șef Acreței Victor este paramedic pe ambulanța SMURD TIM, iar plt.maj Costachi Cristian este comandant de echipaj și conducător autospeciale. Ambii își desfășoare activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Suntem mândri pentru atitudinea pe care au adoptat-o cei doi colegi și credem că spiritul de salvator este o trăsătură caracteristică pompierilor”, transmite ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.