Actualizare:În această dimineață, în jurul orei 06:30, prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că acoperișul unui bloc de locuințe situat pe strada Negoiului s-a desprins din cauza vântului și a căzut peste un autoturism și două case. De asemenea a fost afectată fațada blocului de la trei apartamente.Acoperișul căzut are o suprafață de aproximativ 200 mp. Pompierii au acționat pentru asigurarea zonei”, a transmis ISU Neamț. (sursa foto- ISU)

Știrea inițială: Un acoperiș (construit ilegal) de bloc din cartierul Dărmănești din Piatra Neamț, a fost smuls de vânt la pirmele ore ale acestei dimineți și s-a prăbușit peste o mașină, dar și peste intrarea într-o scară a blocului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. (foto: Poliția Locală)

Vântul ce a suflat cu rafale puternice în ultimele 24 de ore a cauzat, din nou, pagube la acoperișurile blocurilor din Piatra Neamț.

Ultimul incident de acest gen a avut loc în dimineața zilei de 18.12.2023, în jurul orei 06.30, când acoperișul unui bloc de pe strada Negoiului a fost luat de vânt și dus în curtea unui imobil din vecinătate, peste un autoturism. Polițiștii locali, prezenți la fața locului, au fluidizat traficul și au asigurat sprijin reprezentanților I.S.U. Neamț care au întreprins măsuri specifice de degajare a  zonei de resturile de lemn și tablă.

De asemenea, la fața locului s-au deplasat și polițiștii locali din cadrul Compartimentului Disciplina în Construcții care au sancționat contravențional asociația de proprietari pentru încălcarea Legii 50/1991, având în vedere faptul că respectivul acoperiș a fost edificat fără autorizație de construire, în cursul anului precedent”, transmite Poliția Locală.

Acoperișurile blocurilor din Piatra Neamț sunt adevărate bombe cu ceas. În cea mai mare parte, acestea au fost construite fără atorizație în anii `90, iar primăria nu poate interveni, construcțiile respective fiind în proprietatea Asociațiilor de proprietari, care se plâng că nu au bani să le întrețină sau să le pună în legalitate, deși absolut toate ar trebui demolate. Mai multe detalii despre un caz asemănător AICI

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.