Acoperisul de la casa de copii Elena Doamna din Piatra- Neamt, a luat foc dintr-o cauza mai rar intalnita, cel putin in judetul Neamt. Flacarile au fost declansate de canicula, anunta ISU Neamt:

Vineri, 11.08.2017, la ora 15:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la acoperișul complexului “Elena Doamna” în municipiul Piatra Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat: 18 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 2 autoturisme de serviciu din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

În urma evenimentului au ars: 4 mp astereală lemn din compunerea acoperișului. S-au deteriorat 4 mp din astereală lemn și 2 ml grindă.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,, căldură (radiație) solară, cumulată ori reflectată ”.

Pompierii au mai intervenit la sfarsitul saptamanii trecute la trei incendii, unul dintre ele la o moara, au salvat un cal la Gîrcina si au descarcerat un barbat prins sub un tractor, insa victima a fost declarata decedata:

Vineri, 11.08.2017, la ora 19:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la anexele unei gospodării din comuna Bahna, sat Izvoare. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 10 pompieri militari cu 2 autospeciale de stingere și 1 ambulanță SMURD B2 din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comuna Moldoveni și comuna Bahna.

În urma evenimentului au ars: fânăria din scândură cu învelitoare tablă pe cca 20 mp, adăpostul pentru animale, tavanul unei anexe pe cca 40 mp, aproximativ 3,5 t lucernă, și 300 kg porumb.

Echipajul SMURD B2 a acordat primul ajutor medical la 2 persoane de sex feminin, una din ele fiind transportată la CPU Roman.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,echipamente de iluminat amplasate necorespunzător”.

Duminică, 13.08.2017, la ora 00:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o moară dezafectată în comuna Bicaz Chei, Sat Bicaz Chei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat: 5 pompieri militari cu 1 autospecială de stingere, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și 1 autospecială de stingere din cadrul SVSU Bicaz Ardelean.

În urma evenimentului au ars: clădirea confecționată din lemn acoperită cu draniță pe o suprafață de 70mp, 1 cântar, 4 roți de lemn, 1 covată, 2 benzi transportoare.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,, Folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu ”.

Duminică, 13.08.2017, la ora 08:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui accident rutier (tractor răsturnat cu o persoană încarcerată) în comuna Mărgineni, sat Hoisești. La fața locului s-au deplasat: 5 pompieri militari cu 1 autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD cu medic, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma accidentului conducătorul auto al tractorului a fost descarcerat și declarat decedat, ca urmare a unor leziuni incompatibile cu viața. A doua persoană aflată în tractor a necesitat îngrijiri medicale fiind transportată la UPU din cadrul Spitalului Județean Neamț.

Duminică, 13.08.2017, la ora 15:34, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre imobilizarea unui cal într-un căminul de alimentare cu apă din comuna Gârcina, sat Cuejdiu. La fața locului s-au de plasat în vederea salvării animalului: 4 pompieri militari cu 1 autospecială de stingere, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Duminică, 13.08.2017, la ora 16:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Girov, Sat Căciulești. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat: 4 pompieri militari cu 1 autospecială de stingere, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

În urma evenimentului au ars: 3 hectare vegetație uscată.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,, Folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu ”.

Duminică, 13.08.2017, la ora 18:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexa gospodărească în comuna Bârgăuani, Sat Bahna Mare. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat: 9 pompieri militari cu 2 autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

În urma evenimentului au ars: grajdul construit din cărămidă, acoperișul pe o suprafață de 80 mp, magazie lemne construită din lemn acoperită cu tablă pe o suprafață de 20 mp, 15 mc lemn de foc, 1 polizor, 1 moto coasă, 10 păsări, 15 stupi din lemn și o alată magazie din lemn acoperită cu tablă pe o suprafață de 15 mp.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,Foc deschis în spații deschise ”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.