Astazi s-a semnat un protocol între Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași  – Secția exterioară Lețcani, pentru transferul pacientilor Covid in caz de nevoie, de la Spitalul Judetean Neamt la spitalul mobil de la Letcani, anunta SJ Neamt intr-un comunicat de presa. Spitalul de la Letcani este in centrul unui imens scandal, dupa ce s-a descoperit ca este aproape nefunctional, desi a costat peste 13 milioane de euro.

Comunicat de presa, Spitalul Judetean Neamt:Astăzi, 12 noiembrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, reprezentantă de managerul interimar Lucian Micu și directorul medical – doctorul Silviu Verzea, a fost la Iași pentru a semna un acord de colaborare între unitatea medicală nemțeană și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași pentru transferul pacienților confirmați cu infecția cu SARS-CoV-2 la Spitalul Modular Lețcani.

Prin prezentul acord de colaborare, unităţile sanitare au convenit asupra modului în care se va efectua transferul pacienților de la SJU Piatra Neamț la secția exterioară Lețcani a Spitalului „Sfânta Parascheva” Iași.

„Împreună cu medicul Silviu Verzea, am discutat cu profesor doctor Carmen Dorobăț, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, și mă bucur că am putut constata o deschidere totală din partea coordonatorilor de la Iași a activității ce ține de îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus. În condițiile în care numărul pacienților care necesită asistență este din ce în ce mai mare, trebuie să găsim soluții din timp pentru a ne asigura că toți cei care vor fi în nevoie vor primi îngrijirile necesare. Spitalul de la Lețcani, construit cu fonduri importante ce au venit și din partea județului Neamț, reprezintă «o gură de oxigen» semnificativă pentru situația actuală. Sperăm să nu fie nevoie, dar, dacă va fi – este bine să știm că există toată deschiderea ca pacienții din Neamț în stare critică să fie preluați de echipa medicală din Iași. Scopul tuturor este acela de a găsi soluții pentru ca fiecare pacient să primească îngrijirile și toate șansele pentru a se face bine”, a declarat Lucian Micu, managerul interimar al SJU Piatra Neamț.

Reamintim faptul că ultima raportare arată că astăzi în SJU Piatra Neamț sunt internate în total 400 de persoane, din care 17 pacienți se află în secția ATI, șapte dintre ei fiind conectați la aparate de ventilare mecanică”, se arata in comunicatul Spitalului Judetean Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.