În perioada 28 – 29 mai, tinerii din cadrul Asociaţiei Tineretului Ortodox Român (A.T.O.R.), filiala Piatra-Neamţ, s-au mobilizat în cadrul unei acţiuni caritabile, prin strângerea de haine, jucării şi alimente destinate copiilor din familiile nevoiaşe.

Atorenii au vizitat  pe cei aproximativ 15 copii din Centrul Mama şi Copilul, aflat în comuna Turtureşti, pe alţi 25 de copii de la Centrul Social „Împreună”, aflat în subordinea Primăriei, pe copiii aflaţi la Spitalul de Pediatrie din Piatra-Neamţ, pe 10 copii din comuna Văleni şi pe alţi 25 din Gura Văii, aceştia din urmă provenind din familii nevoiaşe.

Sărbătorind Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie, în cadrul acţiunii „Dăruind vei dobândi”,  tinerii au împărţit copiilor – pe lângă zâmbete calde şi deschise –  haine, jucării şi dulciuri.

„Tinerii noştri au reuşit să ofere copiiilor de vârstă preşcolară şi şcolară clipe de neuitat, atrâgându-i în lumea de poveste a copilăriei, în care timpul şi spaţiul capătă alte dimensiuni, iar fericirea nu are nevoie de motive concrete pentru a fi împărtăşită cu ceilalţi. Au fost întâmpinaţi cu bucurie de către gazde şi, la plecare, emoţiile i-au copleşit pe toţi, mici şi mari, căci ochii le erau scăldaţi în lacrimi, iar chipurile învăluite în lumină. Minutele petrecute împreună au dovedit că nu există fericire mai mare decât aceea de a citi pe chipul celui de lângă tine lumina veseliei”, ne-a spus părintele Nicolae Nicău, coordonator A.T.O.R. Piatra-Neamţ.

Asociaţia Tineretul Ortodox Român, filiala Piatra-Neamţ, a fost înfiinţată pe data de 22 aprilie 2010 şi îşi propune să-i implice pe tineri în activităţi spirituale. Membrii asociaţiei au ocazia să-şi lărgească cercul de prieteni, dar şi orizontul de aşteptare, având posibilitatea de a cere ajutorul unei persoane specializate, în cazul în care se află într-o situaţie dificilă.

Mijloacele prin care asociaţia îşi duce la îndeplinire scopul sunt conferinţele publice, seminariile, întâlnirile internaţionale, spectacolele, pelerinajele, editarea de reviste, pliante, broşuri, precum şi conceperea şi desfăşurarea unor programe de parteneriat cu alte organizaţii locale, naţionale şi internaţionale.

„Ne dorim ca, în acest cadru, tinerii dornici să devină membri ai A.T.O.R. Piatra-Neamţ să-şi poată descoperi calităţile, să-şi accepte defectele şi să-şi pună în valoare aptitudinile creatoare. În acest scop, ne propunem să continuăm activităţile creative începute deja: cerc de literatură, cerc de chitară, cerc de pictură, discuţii pe diferite teme propuse de membrii asociaţiei, excursii, drumeţii, picnic-uri”, a precizat pr. Nicolae Nicău.

Şedinţele asociaţiei au loc în fiecare joi, între orele 17 – 19.30, la sediul din corpul B al Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.