În perioada 16 – 22 septembrie a.c., la nivel județului Neamț,  polițiștii rutieri au acționat în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În această perioadă, polițiștii rutieri cu ajutorul laboratorului mobil au desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În această perioadă, peste 200 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă regimul circulației rutiere, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 977 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 293 pentru depășirea vitezei legale, 143 pentru abateri ale bicicliștilor, 84 pentru abateri ale pietonilor și 457 alte abateri.

75 șoferi au rămas fără permisul de conducere, principalele cauze care au stat la baza aplicării acestei sancțiuni fiind  depășirea limtei de viteză (42 de cazuri), depășiri neregulamentare (12cazuri), conducerea sub influența alcoolului (7 cazuri).

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.