O actiune la care au participat zeci de politisti a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Piatra- Neamt. Alaturi de ISU si jandarmi, politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea fenoenului infractional, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

”La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii nemțeni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică şi unităţilor recreative din municipiul Piatra Neamț.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate în flagrant patru infracțiuni și cinci persoane au fost conduse la sediul poliției. În urma unui plan de acțiune organizat de Poliția municipiului Piatra Neamț, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 40 de poliţişti au acţionat, în sistem integrat, alături de specialiști ISU și jandarmi, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică și unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri).

Astfel, echipele au verificat mai multe localuri din municipiul Piatra Neamț, legitimând peste 80 de persoane, cinci dintre acestea fiind conduse la sediul poliției, în urma constatării unei infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice. Ca urmare a activităților întreprinse, poliţiştii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12000 de lei.

Totodată au confiscat 40 de pachete de țigări, susceptibile a proveni din contrabandă și suma de 184 de lei. Sancţiunile aplicate au vizat nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, abateri de la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, dar și de la Legea 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Totodată pe linia prevenției incendiilor, specialistul ISU a aplicat unui operator economic sancțiunea de 2500 de lei, conform articolului 12 din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.