Cersetorii si elevii care absentau de la cursuri au fost joi in vizorul politistilor locali din Piatra neamt. Razia s-a desfasurat in cursul diminetii, in unitatile de alimentatie publica din jurul liceelor pietrene precum si in parcarile din apropierea centrelor comerciale. Treisprezece chiulangii au fost gasiti prin baruri si 11 cersetori au fost dusi cu duba la sediul Politiei Locale Piatra Neamt. Acestia au fost atentionati sau amendati, dupa caz, iar personalului  unitatilor de alimentatie publica  i s-a atras atentia cu privire la amenzile pe care le risca daca vand bauturi alcoolice minorilor.

Eugen Pancu – Director Politia Locala Piatra Neamt

”Pe linia prevenirii si combaterii absenteismului scolar si a consumului de alcool de catre minori au fost executate verificate 15 baruri, situate in zona unitatilor de invatamant, in zona centrala si a autogarii din municipiu, si au fost depistati 13 elevi dar care nu consumau bauturi alcoolice. S-a luat masura informarii personalului de serviciu din cadrul unitatilor de alimentatie publica verificate cu privire la sanctiunile prevazute de legislatia in vigoare ce se aplica in cazul servirii minorilor cu bauturi si au fost identificati si atentionati elevii, urmand sa fie informate conducerile unitatilor de invatamant de care acestia apartin. Pe linie de combaterea cersetoriei s-a actionat in zona centrelor comerciale Kaufland, Lidl, Orion, Adridan, Petrodava, Unic si in Pietele Centrala, Precista si Darmanesti, ocazie cu care au fost aduse la sediul Politiei Locale, 11 persoane, 9 adulti si 2 minori. S-au aplicat 10 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 840 de lei”

Cu ocazie, politistii de la Locala au avut in vedere si depistarea de autovehicule abandonate sau fara proprietar si a celor expuse spre vanzare, in loc nepermis, pe domeniul public. Au fost gasite astfel 8 autoturisme abandonate pe strazile Buzesti, Progresului, Maratei, Privighetorii, N.Iorga si Nufarului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.