În anul 2015, ca urmare a nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, pe raza județului Neamț au fost înregistrate 2 accidente de circulație, soldate cu o persoană decedată și două rănite usor.

Accidentele au avut loc pe raza com.Trifești ( un accident soldat cu o persoană decedată) și pe raza com. Alexandru cel Bun ( un accident soldat cu două persoane rănite ușor).Pentru reducerea accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, în ziua de 02.11.2016, intervalul orar 08.00-12.00 și 14.00-18.00, au fost organizate acțiuni punctuale în localitățile Dumbrava Roșie, Roznov, Roman, Horia, Trifești, Secuieni, Târgu Neamț. În aceste acțiuni au fost angrenați atât polițiști rutieri cât și polițiștii din cadrul structurii de transporturi.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 49 reprezentând nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Totodată, ca măsuri complementare au fost reținute 2 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Exemplu: La data de 02.11.2016, ora 14.34, un echipaj al Serviciului Rutier Neamț, a depistat un bărbat de 34 ani care a condus un autoturism pe DJ 156A, în loc.Roznov și nu a oprit la semnalele luminoase și acustice montate înaintea trecerii la nivel cu calea ferată. Abaterea a fost înregistrată video, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 102 alin.3, lit.c din O.U.G. nr. 195/2002Rep, fiindu-i reținut permisul de conducere.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.