Pe langa cele doua victime, incendiul de sambata (5 mai), de la Rediu, judetul Neamt s-a soldat si cu animale arse de vii, dar si cu foarte multe bunuri bunuri facute scrum. Cauza indendiului a fost un foc lasat nesupravegheat, informeaza ISU Neamt:

Sâmbătă, 05.05.2018, la ora 11:40, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară şi anexe individuale în comuna Rediu, satul Socea. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind solicitaţi în sprijin pompierii voluntari din oraşul Roznov şi din comuna Cândeşti, cu câte o autospecială de stingere.

În urma evenimentului au ars:

 • acoperişul casei de locuit realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 120 metri pătraţi;
 • şopron realizat din lemn cu lut şi acoperit cu tablă, având o suprafaţă de cca. 20 metri pătraţi;
 • acoperişul grajdului realizat din lemn cu învelitoare din tablă, având o suprafaţă de aproximativ 25 metri pătraţi;
 • şopron din lemn, acoperit cu tablă, având o suprafaţă de cca. 80 metri pătraţi;
 • adăpost găini din lemn, cu suprafaţa de 5 metri pătraţi;
 • depozit de furaje realizat din lemn şi acoperit cu tablă, având o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi şi cca. 3 tone de fân;
 • două tractoare, două drujbe, o motocositoare, aparat sudură, trei motoscutere, o remorcă tractor, cca. 3 metru cubi lemne de foc, 40 metri liniari gard de lemn, patru viţei, trei porci, cinci iepuri şi trei găini;

Proprietarul, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare de gradul II şi III, pe o suprafaţă de aproximativ 25% din suprafaţa corpului, iar un alt bărbat, de 42 de ani, a suferit plăgi tăiate la antebraţul drept, ambii fiind preluaţi de echipajul de paramedici SMURD şi transportaţi la spital.

Forţele deplasate la locul evenimentului s-au luptat cu flăcările aproximativ 4 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Si la Candesti s-a produs un incendiu cu pagube materiale mari, la cateva ore dupa cel de la Rediu.

Comunicat ISU Neamt:

Tot sâmbătă, 05.05.2018, la ora 14:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară şi anexe în comuna Cândeşti, satul Cândeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind solicitaţi în sprijin pompierii voluntari din comuna Cândeşti cu o autospecială de stingere.

În urma evenimentului au ars:

 • o anexă din lemn(3 camere, hol, bucătărie) cu o suprafaţă de aproximativ 60 mp., bunurile din interior(3 TV, o ladă frigorifică şi mobilier);
 • o altă anexă din lemn(garaj, magazie, beci) cu o suprafaţă de cca. 30 mp. Şi diverse bunuri;
 • acoperişul casei de locuit, realizat din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 160 mp.;
 • aproximativ 4 mc scândură, 2 mc lemne de foc şi s-au deteriorat aproximativ 100 mp. din planşeul casei de locuit, realizat din şipcă de lemn cu lut şi mai multe bunuri(mobilier, electronice).

Proprietara a suferit un atac de panică, iar după evaluarea făcută de paramedicii SMURD a refuzat transportul la spital.

Forţele deplasate la locul evenimentului s-au luptat cu flăcările aproximativ 3 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un televizor lăsat sub tensiune”.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.