Cauza incendiului de la Biserica Precista din Piatra Neamț, a fost o candelă uitată aprinsă. Intervenția pompierilor a împiedicat extinderea focului la un bloc de locuințe din imediata apropiere.

În această seară, la ora 20:01, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pe Bulevardul Decebal, pentru stingerea unui incendiu produs la casa parohială ce aparține Bisericii Precista Veche.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu patru autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un autoturism de serviciu.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la acoperișul unei construcții (care a avut destinația de casă parohială, în prezent nefiind locuită) și la o anexă alipită de aceasta, existând posibilitatea propagării la un bloc de locuințe. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul construcției (construit din lemn și acoperit cu țiglă) pe o suprafață de aproximativ 250 mp, anexa construită din lemn cu o suprafață de 12 mp și s-au deteriorat bunuri din interiorul unei camere.

Focul deschis în spații închise (candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

Știrea inițială:

Ultima oră: Incendiu la biserica veche din cartierul Precista. Arde casa parohială

I.C. (sursa foto- ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.