Barbatul care a pus pe jar seara trecuta (14 martie) tot personalul UPU Piatra Neamt, pare sa aiba doar o angina pectorala si o amigdalita. Acesta ar fi diagnosticul pus de medici in urma investigatiilor amanuntite, afirma surse medicale din Spitalul Judetean Neamt. Desi avea febra, nu se confirma simptomatologia pentru coronavirus, insa suspiciunile vor fi eliminate in totalitate abia dupa ce vor sosi rezultatele testului facut ieri.

Barbatul este angajat la Politia Locala din Piatra Neamt si face paza si la centrul de carantina de la Liceul Economic, coincidenta care l-a facut sa creada ca a fost infectat cu virusul Covid 19, insa medicii spun ca este foarte putin probabil ca simptomele prezentate de pacient sa aiba legatura cu coronavirusul, acesta fiind cunoscut cu niste afectiuni medicale mai vechi.

Reamintim ca Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Neamt si-a intrerupt activitatea pentru cateva zeci de minute ieri, 14 martie, dupa ce un tanar a dat buzna peste cadrele medicale si a spus ca are simptome de infectare cu coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, barbatul in varsta de aproximativ 30 de ani, din Piatra Neamt, a intrat in incinta UPU si le-a spus cadrelor medicale ca are febra si alte simptome specifice infectarii cu coronavirus. Imediat s-a dat alarma, s-au luat masuri pentru protejarea personalului si pacientilor aflati la acea ora in unitatea medicala, iar pacientul suspect a fost transferat în izolare la Sectia de Boli Infectioase, unde i s-au recoltat probe pentru a se stabili daca este infectat cu Covid- 19. Totodata, s-a stabilit ca acesta a participat la consursul de dans sportiv din Piatra Neamt, desfasurat in perioada 29 februarie- 1 martie, la care a participat si un barbat din Constanta, depistat pozitiv pe 12 martie.

Activitatea UPU Piatra Neamt a fost intrerupta pentru cateva zeci de minute pana s-a finalizat operatiunea de dezinfectare, activitatea fiind reluata ulterior, fara alte probleme. Incidentul a fost confirmat pentru tvmneamt.ro de prefectul George Lazar.

Specialistii atrag atentia persoanelor suspecte de infectare cu Covid 19 sa nu mearga la niciun spital, ci sa anunte autoritatile la 112, la telefoanele DSP sau prin intermediul medicilor de familie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.