In urma cu surt timp, dupa articolul Problema aparatului de recoltat plasmă s-a rezolvat mai repede decât sperau autoritățile, directoarea Spitalului Judetean Neamt, medicul Daniela Marcoci, a declarat pentru tvmneamt.ro ca afirmatiile directoarei de la Centrul de Transfuzii (Dr. Victoria Marin) nu corespund cu realitatea, intrucat Spitalul Judetean Neamt nu a incheiat niciun protocol cu Centrul de Transfuzii, pentru ca in protocol se face referire la documente care nu exista, deci nu s-a putut semna asa ceva.

Prin urmare, problema aparatului de recoltat plasma nu este nici pe departe rezolvata, iar solutia nu este la Spitalul Judetean Neamt, ci la Centrul de Transfuzii. Aparatul nu a fost donat spitalului, ci Centrului de Transfuzii, singurul loc unde se pot face recoltari de licihde sangvine. In situatia de fata, Spitalul Judetean a ajuns sa plateasca oaelele sparte de altii, doar pentru ca a acceptat sa preia in custodie aparatul. Asta, dupa ce sefa Centrului de Transfuzii a refuzat pe 30 aprilie sa primeasca aparatul provenit din donatii.

Asadar, in timp ce pacientii cu Covid 19 din Neamt, asteapta sa primeasca singurul tratament disponibil acum in lume impotriva bolii, directoarea Centrului de Transfuzii se joaca cu soarta lor, facand un circ interminabil si dand declaratii mincinoase dupa ce a refuzat sa primeasca aparatul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. De ce nu este dată afară matracuca de dir.de la Centrul de transfuzii +dosar penal? Câți oameni mai trebuie sa moară în jud.NT pt.ca toți cei implicați să își facă treaba???
  De ce nu sesizați Min.Sanatatii despre aceste abuzuri de la NT???

 2. Pai cum, ca dl.Cozmaciuc a facut poze cu ministrul sanatatii ?
  Nu le-a primit inca dna directoare ?
  Ori pozele sunt false, dl Cozmaciuc face glumite si dna directoare a prins hotomanul,
  ori dna este de la PRM si inca nu a aflat de disparitia tribunului 🙂
  In ambele cazuri castiga procente PNL-ul si se si alege cu frigiderele pline (ca parca merita !).

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.