Unde nu-i cap, vai de picioare, spune un proverb românesc. Situatia absolut inumana în care a fost pusa o familie din Ramnicu Valcea la Poiana Teiului, jud. Neamt, a fost rezolvata intr-un mod cel putin ciudat si fara precedent in judetul Neamt si probabil si in Romania.

DSP Neamt i-a dat voie secretarei primariei Poiana Teiului, sa iasa din carantina pentru 5 ore astazi, intre orele 15 si 20, pentru a elibera un certificat de deces pentru un barbat din Ramnicu Valcea, care a decedat duminica la Poiana Teiului, in timp ce se afla in vizita la rude.

Iata documentul prin care DSP Neamt a anulat temporar carantina pentru secretara Gabriela Panaite:

Reamintim ca 17 dintre cei 20 de angajati ai primariei Poiana Teiului au fost pusi in carantina (inclusiv primarul, viceprimarul si secretara) sau internati in spital, fara sa se gandeasca cineva ce se va intampla din momentul in care localitatea va ramane fara administratie si fara sa se ia masuri pentru prevenirea unor situatii nedorite. Astfel, o familie din judetul Valcea s-a trezit ca nu are cine sa elibereze certificatul de deces pentru un barbat de 81 de ani, decedat ieri dimineata la Poiana Teiului si care trebuie ingropat in Ramnicu Valcea. Oamenii au fost plimbati astazi pe drumuri toata ziua (timp in care au fost nevoiti sa plateasca 3.000 de lei unei firme de pompe funebre la care a fost depus trupul barbatului decedat), iar in cele din urma, s-a apelat la solutia aratata mai sus, dupa ce primarita Ana Ancuta le spusese oamenilor la telefon, sa vina dupa certificat pe 10 septembrie, cand iese ea din carantina. Mai multe detalii despre calvarul prin care a trecut familia decedatului, AICI D-ale Covidului- O familie stă cu mortul pe laiță după ce s-a închis primăria Poiana Teiului

La ora redactarii, rudele barbatului decedat asteptau de peste 3 ore in fata primariei Poiana Teiului, sa vina cineva sa le dea certificatul de deces.

Desi am cerut un punct de vedere Prefecturii Neamt la ora 11, nici pana la ora 16 nu ne-a fost furnizat, probabil pentru ca reprezentantii Guvernului Orban in teritoriu, sunt inca in weekend. Ce se va intampla la Poiana Teiului in caz ca un cetatean are nevoie de un document urgent sau in caz ca va apărea o situatie de urgenta, nu stie nimeni.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.