Numarul persoanelor din comuna Valeni, intoxicate pe un teren agricol de langa Roman, a ajuns la 38, declara reprezentantii ITM Neamt. Victimele munceau pe o sola experimentala a unei societati comerciale din comuna Girov, pe care este cultivata sfecla de zahar. Toti cei 38 munceau ca zilieri si trebuia sa inlatura din cultura de sfecla, o planta/buruiana daunatoare, denumita in limbaj popular, Teișor.

Una  dintre cele mai plauzibile ipoteze luate in calcul de catre anchetatori, ar fi ca intoxicatia provine de la o substanta volatila uleioasa, produsa de planta numita Teișor.

Din cele 38 de persoane intoxicate, 33 au ajuns la spitalul din Roman, iar 5 au ajuns la Spitalul Judetean Neamt. Cei ajunsi in spitalul de la Roman au fost externati imediat dupa primirea ingrijirilor medicale, iar cei 5 ajunsi la spitalul din Piatra- Neamt au fost internati. Astazi au fost externate 2 persoane.

Pe firul anchetei a intrat si DSP Neamt, iar inspectorii ITM Neamt urmeaza sa verifice daca toate cele 38 de victime munceau cu forme legale. Pana la aceasta ora, nu exista niciun punct de vedere oficial de la IPJ Neamt. Revenim.

Vezi AICI stirea initiala

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.