Actualizare stire, 23.06: Firma care detine depozitul a incalcat legea. Cat costa sa provoci un dezastru

Peste 1.000 de butelii pentru aragaz au fost in pericol de explozie in aceasta noapte la Savinesti, pe platforma fostului Combinat Chimic. (Vezi stirea initiala AICI!)

Focul a izbucnit in jurul orei 22:30 in curtea depozitului unui distribuitor de butelii din Suceava si a fost observat de paznic, acesta fiind si cel care a sunat la 112, el fiind si singura persoana care se afla atunci acolo.

Potrivit ISU, incendiul a pornit de la o subanta chimica depozitata intr-un recipient metalic aflat in aer liber in curtea depozitului, substanta care in contact cu aerul si/sau cu apa, produce explozii mai mici sau mai mari, in functie de cantitate, asa explicandu-se si exploziile pe care martorii le-au auzit si care initial s-a crezut ca sunt de la butelii.

Buteliile se aflau la aproximativ 20 de metri de recipientul de la care a pornit focul, insa pompierii au reusit sa intervina la timp, inainte ca acestea sa fie atinse de flacari.

Dupa o ora focul a fost stins, pompierii ramanand la fata locului pentru supraveghere. Urmeaza ca o autospeciala ISU, gen laborator mobil, sa ajunga la Savinesti de la Iasi, pentru a identifica cu exactitate substanta de la care a pornit incendiul. Cauzele sunt in curs de stabilire.

Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.