Judecatorii Tribunalului Neamt au respins cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe seful de post de la Bodesti, dupa ce acesta a fost retinut joi, 26 septembrie pentru presupusa comitere a 7 infractiuni, printre care trafic de influenta si luare de mita. Instanta a decis ieri ca L.V. in varsta de 29 de ani, sa fie plasat in arest la domiciliu, dupa cum se arata in minută.

Instanta i-a impus politistului si anumite obligatii, pe care daca nu le va respecta, se va intoarce in spatele gratiilor.

Minuta intantei– Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: (…) respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului L V V (…) ia faţă de inculpatul L V V, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (…) (2 infracţiuni), trafic de influenţă (…) (2 infracţiuni) şi luare de mită (…) (3 infracţiuni), totul cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 27 septembrie 2019 şi până la data de 26 octombrie 2019, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte efectiv, respectiv, cel din municipiul Piatra Neamţ, (…) judeţul Neamţ fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul se va supune următoarelor obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu martorii. Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Poliţia Municipiului Piatra Neamţ. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, dispune, de îndată, comunicarea copiei prezentei încheieri inculpatului, organului desemnat cu supravegherea acestuia, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale de Paşapoarte şi Inspectoratului General al Poliţiei Române. Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de consiliu, azi 27 septembrie 2019, ora 1630.

Reamintim ca joi, 26 septembrie, seful de post din comuna Bodesti a fost retinut de DGA pentru nu mai putin de 7 infractiuni, 3 dintre ele fiind luare de mita, 2 de trafic de influenta si 2 de abuz in serviciu. Potrivit DGA, infractiunile ar avea legatura cu dosare penale pe care politistul le avea in cercetare.

L. Valentin este din Piatra Neamt, are 29 de ani si este politisit din anul 2012. Din 2014 a fost repartizat pentru a-si desfasura activitatea in judetul Neamt, fiind numit ulterior pe functia de sef de post in comuna Bodesti. Astazi urmeaza sa fie prezentat in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Comunicat DGA- structura centrala: În data de 26 septembrie 2019, ofițeri de poliție judiciară  ai Direcției Generale  Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au pus în executare mai multe ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri și un mandat de aducere emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț privind un agent de polițe din județul Neamț.

După audieri, procurorul a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  trafic de influență (2 fapte), luare de mită (3 fapte) și abuz în serviciu (2 fapte), infracțiuni săvârșite în perioada 2015 – 10.09.2019, în legătură cu dosare penale aflate în cercetare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.