ACTUALIZARE ora 16:00– Conform informatiilor oferite de Marcel Bucur, purtator de cuvant ISU Neamt, incendiul  afost anuntat la 112, la ora 14:00. In prima instanta, la fata locului au fost mobilizati 3 ofiteri, 30 de subofiteri, 5 autospeciale de stins incendii, autospeciala pentru interventii la mare inaltime si un echipaj SMURD. Interventia a fost condusa de seful ISU Neamt, col. Ioan Nitica.

Au ars 250 de metri patrati de acoperis si au fost afectate tavanul si pardoseala restaurantului.

Incendiul a fost lichidat, iar cauza producerii lui este in curs de stabilire.

Ora 15:00– La ISU Piatra- Neamt s-a dat alarma generala. Se intervine cu toate fortele care erau in serviciu la momentul izbucnirii incendiului de la Gradina de Vara si s-au chemat si 11 subofiteri care erau in timpul liber, pentru a se acoperi necesarul de pompieri. De asemenea la fata locului sunt deplasate toate autospecialele de stins incendii, de la unittaea ISU din Piatra- Neamt, informeaza Marcel Bucur, purtator de cuvant ISU Neamt.

Reaminitim ca in urma cu putin timp, un incendiu s-a produs la restaurantul Gradina de Vara, foarte frecventat de pietreni. Vezi aici stirea initiala!

Acoperisul restaurantului arde in totalitate si a fost afectata cladirea si la interior. Pompieri echipati cu masti de oxigen intra in restaurant pentru a salva ce se mai poate salva si pentru a limita extinderea focului.

Desfasurarea importanta de forte, a fost dispusa si pentru ca foarte aproape de restaurant este cladirea liceului Spiru Haret, dar si blocuri de locuinte.

A fost trimisa la fata locului si autospeciala de salvare si stins incendii la mare inaltime.

Traficul rutier este in continuare blocat pe strada Petru Rares, unde politistii nu mai permit accesul autovehiculelor.

Din informatii neoficiale, cauza probabila a incendiului ar putea fi un scurt circuit electric in podul cladirii, de unde este clar ca a pornit incendiul.

Din fericire, nu exista victime si la momentul izbucnirii focului, nu se afla nimeni in restaurant, pentru ca acesta este inchis pe timpul iernii.

La ora redactarii, nterventia este inca in desfasurare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.