Un TIR a fost confiscat duminica de politisti la Tibucani, judetul Neamt, soferul fiind gasit in timp ce descarca lemn fara acte, la un depozit din localitate (Vezi stirea AICI!). Ieri, verificarile au continuat la societatea comerciala care detine depozitul, patronul fiind sanctionat dupa ce politistii au descoperit nereguli, anunta IPJ Neamt:

”În cazul transportului ilegal de material lemnos, constatat de polițiștii Secției de Poliție Rurală Urecheni în data de 12 noiembrie, echipele formate din ofițerii Biroul de Combatere Delicte Silvice – IPJ Neamț, împreună cu inginerii silvici au continuat verificările la societatea cu punctul de lucru în comuna Ţibucani.

În urma activităților desfășurate, s-a constatat că societatea comercială a primit în depozit volumul de 8,40 m.c. cherestea răşinoase, care nu era însoţit la momentul recepţiei de aviz de însoţire secundar, aşa cum prevăd normele legale în vigoare, iar în urma controlului dispus s-a stabilit că între stocul scriptic şi cel faptic există o diferenţă de 4,86 m.c. cherestea răşinoase (materiale lemnoase ce nu se mai găseau în depozit). În cauză, polițiștii au luat măsura sancţionării contravenționale a administratorului societății cu suma de 10000 lei şi au dispus, ca măsuri complementare, confiscarea fizică a volumului de 8,40 m.c. cherestea răşinoase şi confiscarea valorică a sumei de 2609,82 lei, reprezentând contravaloarea volumului de 4,86 m.c. cherestea răşinoase.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.