Actualizare- ora 2: ISU Neamț anunță că incendiul a fost lichidat. “În jurul orei 22:26, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț, pe muntele Pietricica.
Incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață mare, existând posibilitatea propagării la mai multe locuințe, la o mănăstire (Mănăstirea Pietricica) și la fondul forestier (condiții meteo nefavorabile, vânt puternic).
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la:
– ISU Neamț cu 8 autospeciale, 7 autoturisme de serviciu, 2 microbuze cu 147 militari,
– ISU Bacău cu 3 autospeciale de stingere cu 13 miltari,
– ISU Iași cu 2 autospeciale de stingere cu 7 militari,
– 45 de  lucrători de la Direcția Silvică (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Gârcina și Roznov),
– 25 angajați de la Primăria Piatra Neamț (BMSU, Publiserv și Salubritas) și
– voluntari.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20.
A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 20 ha.
În această seară au rămas pentru supravegherea zonei două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și 8 lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri.
Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
Forțe și mijloace de la IPJ, IJJ și Poliția Locală au intervenit în sprijinul forțelor de intervenție pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii de stingere”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Actualizare- ora 1:30: În jurul orei 12:30, incendiul fusese localizat și se lucra la lichidarea lui. Mai sunt cel puțin 20 de focare la care se intervine pentru lichidare, însă intervenția va fi una de durată, mai ales că focarele sunt întreținute de vântul foarte puternic. În jurul orei 1, în sprijinul pompierilor nemțeni, mai ajunseseră câțiva zeci de pompieri din județul Bacău.

Nu au fost evacuări de persoane, iar intervenția promptă a împiedicat flăcările să se extindă la fondul forestier, la locuințe și la Mănăstirea Pietricica.

Flăcările s-au întins pe câteva zeci de hectare.

Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului, aceasta urmând a fi stabilită.

Actualizare- ora 23:15: Au fost chemate in sprijin forte si de la ISU Iași și ISU Bacău

Un incendiu de proprtii a izbucnit in aceasta seara pe muntele Pietricica din Piatra Neamt. La aceasta ora, incendiul intins pe o suprafata foarte mare, se manifesta cu violenta, putand fiu vazut de la distante mari, din aproape tot orasul.

La ISU Neamt s-a dat alarma generala, fiind chemati de acasa toti oamenii aflati in timpul liber. Conform unor marturii, flacarile risca sa ajunga la locuinte din zona cimitirului Pietricica, insa deocamdata nu s-a luat decizia de a se face evacuari, interventia pompierilor fiind in plina desfasurare.

In urma cu scurt timp, ISU Neamt a transmis ca au fost chemate in sprijin forte de la Roman si Targu Neamt.

Imaginile transmise de martori, sunt de-a dreptul inspaimantatoare. Revenim in scurt timp cu noi informatii si cu transmisiuni live de la fata locului. Stire in curs de actualizare.

Later EDIT: ”Incendiul se poate propaga la locuințe și la o mănăstire. Se lucrează pentru împiedicarea propagării. Condițiile meteo sunt nefavorabile (vânt puternic)”, a anuntat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.