Situatie absolut halucinanta si revoltatoare deopotriva la podul de la Preluca, de pe drumul national dintre Piatra Neamt si Bicaz, unde de peste 3 ani se circula pe un singur fir.

La ora 12 (24 august), cozile de masini se intindeau pe ambele sensuri, pe kilometri intregi. Spre Piatra- Neamt, coada era de aproximativ 3 km, pana in fata primariei Alexandru cel Bun, iar spre Bicaz, cel putin la fel.

Cu toate astea, la pod nu lucreaza nimeni, ne transmit cititorii aflati in trafic. Dupa cum se poate vedea in poze, nu este nici urma de muncitori. ZERO. Lucrarile la pod au inceput pe 11 iunie, termenul de finalizare este 9 septembrie (cam 10 zile lucratoare), iar lucrarea nu a ajuns nici la jumatate, fiind probabil undeva la 30%.

Locul  a devenit in schimb raiul cersetorilor si al vanzatorilor ambulanti.

Judetul Neamt pare a fi abandonat de autoritati, dar pe care le gasim pozand frumos pe facebook unde se lauda cu proiecte. Si ieri prefectureasa Soroceanu transmitea intr-o postare pe facebook, insotita de o poza cu Ionel Arsene, ca ”Vom merge până la capăt. Pentru nemțeni, pentru Neamț! Doar uniți, suntem o forță!”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. PROIECTUL de reabilitare a podului de la Preluca este gresit.Podul este mult mai subred decat se credea initial.Dirigintele de santier a cerut sistarea lucrarilor si un nou proiect cu situatia reala a podului.Sosetuta habar nu are despre aceste detalii si nici nu doreste sa se implice.El va veni la taierea cordelei peste 2-3 ani.Pana atunci fraierii de romani si straini fac coada.Coada este specialitatea romaniei.Si cand ma gandesc cati ministri au venit si au promis reabilitarea rapida a podului.Cel mai puternic a fost Andrusca care a vazut alt pod.

  2. Români ticăloși și nemernici! De ce vă luați de bieții politicieni, constructori și borfași? E și ei oameni și le e foame tuturor!
    Acum să trecem și la lucruri serioase! Distinse “Constantin” chestia cu crezutul o facem sâmbătă/duminica sau când vrem și putem la biserică. Dacă am fi profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, se realiza o expertiză serioasă de la început (putea să aibă o marjă de eroare acceptabilă) și se creionat una, două sau nouă soluții. Plecai după la “luptă”.Apărea în execuție o problemă, hap, convocam expertul, proiectantul, dirigintele de șantier, constructorul și Domnul președinte Arsene și adoptam o soluție. Dar noi nu și nu, sifonăm bani cu găleata! Cum? Facem la miștocăreală oun proiect, începem lucrările, le suspendăm, lumea devine furioasă că durează este irascibilă că un podeț nu se termină de reparat și haț, alocăm bani dublu și după un an și ceva terminăm ce se putea face de nou în 2 luni. Și eu mă gândesc că Apolodor din Damasc a făcut peste Dunăre în 2 ani un pod. Dar el nu avea decât un împărat, la Roma! Atunci nu era șpagă!
    O zi frumoasă tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.