In conferinta de presa ALDE Neamt de ieri, Iulian Luca, primvicepresedinte al organizatiei Neamt, a facut afirmatii grave referitor la CSM Ceahlaul, nou club infiintat recent si la intentia municipalitatii a da in folosinta stadionul, cu titlu gratuit.

Iulian Luca a afirmat ca nu este decat un nou tertip a grupurilor de interese controlate inca de fostul primar Gheorghe Stefan, de a pune mana pe bunuri ale municipalitatii.

El i-a catalogat pe Catalin Roca si pe Mihai Batranu, cei care au infiintat CSM Ceahlaul, ca fiind prietenii si sponsorii lui Gheorghe Stefan: ” Cred ca municipalitatea ar trebui sa faca parteneriat cu LPS Piatra- Neamt, nicidecum cu oamenii lui Gheorghe Stefan si ma refer aici la Catalin Roca si la Mihai Batranu. Cei doi au mai cochetat cu sportul si acum revin si vor stadionul gratis, insa asa ceva nu se mai poate infaptui, pentru ca banii publici nu mai stau la dispozitia unor grupuri de interese, care din pacate sunt in continuare apropiate de Stefan. Am vazut ca Dragos Chitic a dat stadionul in administrare catre Locativserv doar pentru a ingriji vestiarele, iarba si altele. Aceasta investitie a ajuns intr-o stare jalnica si din pacate vor sa o dea pe mana unui grup de interese local”, a declarat Iulian Luca. (VEZI AICI STAREA STADIONULUI!)

In ultima sedinta de consiliu local, a fost respinsa o hotarare propusa de Dragos Chitic, prin care se dorea ca stadionul sa fie dat in administrare gratuit catre CSM Ceahlaul, urmad ca doar utilitatile sa fie platite de CSM.

Majoritatea PSD- PMP- ALDE s-a opus si prin vocea consilierului local Radu Secuiu (PSD), au cerut sa fie o asociere intre municipalitate si CSM Ceahlaul, in acest fel putand fi tinute sub control si observatie toate cheltuielile cu intretinerea stadionului, pentru a nu ne trezi ca cineva il foloseste si primaria plateste.

Catalin Roca a declarat pentru tvmneamt.ro, ca nu comenteaza in niciun fel afirmatiile lui Iulian Luca, potrivit carora Roca si Batranu ar fi prieteni si sponsori ai lui Gheorghe Stefan, in schimb a spus ca s-a trimis o noua cerere catre primarie, formulata in alti termeni, prin care se cere ca sala de mese, bucataria, birourile, terenul, sala de forta si vestiarele sa fie date spre folosinta catre CSM, iar clubul se obliga sa plateasca cheltuielile de intretinere si sa gaseasca o formula prin care de aceste spatii sa beneficieze si alte cluburi si asociatii sportive.

Un punct de vedere oficial a fost publicat si pe pagina de facebook CSM Ceahlaul:

 

Au circulat in ultimele 2 zile multe informatii legate de cererea noastra, adresata Municipalitatii Piatra Neamt, prin care solicitam punerea la dispozitie a unei parti din baza sportiva “Stadionul Municipal Ceahlaul”. Pentru a avea o imagine corecta vom face un rezumat al proiectului CSM Ceahlaul – Piara Neamt si a cererii adresata Municipalitatii.

CSM Ceahlaul – Piatra Neamt s-a nascut din dorinta de a continua fenomenul fotbalistic la Piatra Neamt prin investitii PRIVATE si prin atragerea in lot a unor jucatori de perspectiva care pot evolua la nivelul dorit.

Conform regulamentului in vigoare, vom incepe in cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal in Liga a V-a. Obiectivul nostru este promovarea anuala in ligile superioare. In acest moment, lotul totalizeaza 24 de jucatori si 5 membri in staff-ul tehnic.

Din necesitatea de a avea o forma legala prin care sa evoluam pe terenul de la Borzoghean am inaintat o cerere prin care solicitam un parteneriat prin care sa ni se asigure accesul pe terenuri, in vestiare, la sala de forta, centrul de recuperare, etc in baza unui program anuntat in prealabil dar si folosinta gratuita a unui spatiu de birouri (pentru sediu si activitati caracteristice de birou) si a cantinei impreuna cu sala de mese (pentru a obtine avizele necesare si a oferi sportivilor o masa structurata pentru nivelul de efort la care se expun). Suntem convinsi ca motivul pentru care solicitarea noastra a fost respinsa este legat de formularea cererii, de faptul ca persoanele care au rol de decizie au nevoie de mai multe informatii care sa le asigure ca asociatia noastra are cele mai bune intentii si ca orice forma de colaborare se face pe baze transparente si echilibrate, in care fiecare parte vine cu un aport.

De aceea, am refacut cererea si am dat mai multe explicatii legate de obiective, componenta lotului, membrii asociatiei, ce aducem noi ca plus valoare intr-un posibil parteneriat, costurile pe care ne obligam sa le acoperim, etc. Suntem siguri ca in lumina noilor informatii si clarificari alesii nostri vor vedea cu alti ochi cererea noastra si vor aproba desfasurarea meciurilor de antrenament si oficiale in baza sportiva care a fost creata cu aceasta destinatie. HAI CEAHLAUL!!!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.