Un incendiu provocat intentionat a izbucnit ieri la anexa unei gospodarii din Bîrgauani. Este vorba despre un adapost de animale al carui acoperis a fot distrus in intregime, anunta ISU Neamt:

”Joi, 03.08.2017, la ora 21:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din com. Bîrgăuani, sat. Certieni. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț şi trei pompieri voluntari din cadrul SVSU Bîrgăuani.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma evenimentului au ars: 50 mp adăpost animale, construit din lemn, cu acoperiș astereală lemn, învelitoare azbociment.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.”

Si la Secuieni a avut loc un incendiu, la o casa din satul Secuienii noi:

”Joi, 03.08.2017, la ora 01:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă în satul Secuienii Noi, comuna Secuieni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars obiecte de mobilier, s-au degradat biblioteca şi un calculator.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un cablu electric defect”.”

Tot ieri, potrivit ISU Neamt, mai multe elemente de munitie au fost gasite la Brusturi:

”Joi, 03.08.2017, la ora 12:30, în cadrul desfășurării pregătirii de specialitate în teren, echipa pirotehnică a raportat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț despre descoperirea unor elemente de muniție în satul Poiana din comuna Brusturi.

La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o lovitură de aruncător calibrul 50 mm și trei cartușe cal. 7,62 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 1000 mp și nu au mai fost identificate alte elemente de muniție.”

Ionut CORFU (foto coperta- arhiva)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.