”Paragina si nenorocire”. Sunt cele doua cuvinte care descriu cruntul adevar din spitalul controlat de CJ Neamt. Si nu o spune presa in cautare de senzational asa cum incerca Arsene sa se disculpe anul trecut in fata dezvaluirilor jurnalistilor despre spital, ci de data asta o spune Codin Maticiuc, care impreuna cu Mihai Bendeac, a vizitat spitalul luni, 15 martie. Scopul vizitei la spital a celor doi, este de a pune umarul printr-o fundatie, la modernizarea celei mai mari unitati medicale din judet. ”Este memorialul durerii din 2021. Dăruieste Viața construiește o noua secție ATI. Este SINGURUL lucru în regulă din acea curte de spital județean. În rest? Paragină și nenorocire. Vorbim de un spital unde s-au instalat cei de la ANAF, DNA și DIICOT și încă sapă. Vorbim de un spital cu un singur medic ortoped fără dosar penal și asta pentru ca el a organizat flagrantul împreună cu autoritățile. Sau poate e nevinovat, cine naiba mai știe?”, spune Codin Maticiuc.
Degeaba încearcă el să exprime în cuvinte ce am găsit acolo… E ireal! Am să revin și eu pe subiect. Până una-alta, ajutați-ne!!!!! This is NOT a fuckin’ joke!”, spune si Mihai Bendeac.
Cei doi, Bendeac si Maticiuc, incearca sa stranga fonduri din donatii de la firme si persoane fizice, pentru a ajuta si spitalul din Piatra Neamt, asa cum au facut deja pentru alte spitale din tara. ”Noi ne dorim sa ne apucăm de renovat și aici. E nevoie peste tot dar am identificat câteva urgențe: secția de pediatrie, cea de neurologie, oftalmologie, un lift pentru pacienții de la infecțioase care acum sunt urcați trei etaje cu pledul căci targa nu intră pe scări. Și sa nu uit: baile! Băile arată îngrozitor, am vizitat doar vreo 8-9 dar toate sunt în aceeași situație.
Ce puteți face voi, ma întrebați toți în cor dornici de a ajuta? Da, clar avem număr de sms la 8845 cu textul “FACEM”, puteți cumpăra de pe Tshirt-factory tot felul de materiale cu #spitalepublicedinbaniprivati sau sa intrați pe site-ul fundației Metropolis pentru a dona. Dar cel mai mult puteți ajuta în trei feluri:
1 intrați pe Facebook și Instagram și dați un follow la Fundația Metropolis. Dacă ajunge destul de mare toate companiile ni se vor alătura mai ușor.
2 intrați pe Youtube și dați-mi un subscribe pentru ca atunci când postez filmările din spitalul de la Piatra Neamț ele sa aibă vizibilitate”, completeaza Codin Maticiuc.
Dupa Asociatia Daruieste Viata, este nevoie din nou ca persoane care nu au legatura nici macar cu judetul Neamt, sa faca demersuri pentru a ajuta spitalul, in timp ce Arsene si propaganda se lăudau in camapania electorala de anul trecut, ca CJ Neamt a investit 21 de milioane de euro din bani publici in spitalele din Neamt.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.