Polițiștii acordă o atenție deosebită adolescenților, întrucât modificările care apar în comportamentul acestora îi pot face vulnerabili în fața celor care comit fapte antisociale sau îi pot determina pe ei înșiși să adopte comportamente delincvente.

La nivelul IPJ Neamț se afla in derulare Programul local de prevenire a delincventei juvenile si victimizării minorilor, prioritate națională a Politiei Romane in domeniul prevenirii criminalității, in cadrul căruia polițiștii din structurile de prevenire si ordine publica desfășoară săptămânal activități cu caracter informativ – preventiv in scopul adoptării de către copii si tineri a unor comportamente dezirabile din punct de vedere social si a conștientizării acestora asupra riscurilor pe care le presupune implicarea in comiterea de infracțiuni.

Adolescenţa este vârsta experienţelor hotărâtoare, trăite de tineri pentru prima oară în viaţă.

Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:

– fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii –

evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.

– analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.

– învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul

– trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.

– respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.

– nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă

– apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

– pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților. – ascultați sfatul părinților sau profesorilor! Fiți convinși ca va vor întotdeauna binele!

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

 

1 COMENTARIU

 1. la nivelul IPJ neamt , in anii 2014 , 2015 , 2016 … delincventa juvenila era incurajata , persoanele care atrageau atentia asupra – comportamentului acestora , asupra locatiilor unde se aduna , asupra traficului de droguri , a distributiei in scoli si la domiciliu , asupra gruparilor de interlopi care recrutau astfel de tineri – erau facute nebune !
  asa am fost numit eu de catre imbecilii din IPJ neamt .
  implicarea directa a politistilor in aceste grupari de interlopi , protectia pe care le-o acorda , acestea sunt actiunile de “prevenire ” .
  musamalizarea cazurilor in care tinerii drogati ajung la urgente , care se manifesta violent in scoli , a tinerilor care au comportament deviant .
  cum pot nesimtitii acestia sa sustina ca au facut ceva ? nu familii de politisti au fost implicate in traficul de droguri ?
  adolescentii , bauti la ore in care ar trebui sa fie la cursuri , vin sa-si procure marfa si sa consume alcool , in locatiile mentionate – fara ca politia sa intervina , find prezenta la fata locului .
  in comunicatele de presa oficiale , sefii politiei nemtene neaga aceste lucruri , DIICOT face acelasi lucru ( vezi articolele “purtatorului de cuvant” al IPJ , CM). se invoca , fals , lipsa legislatiei .
  un alt element de luat in calcul : banii cheltuiti de ONG-uri in prevenirea consumului de droguri in randul tinerilor , prin scolile din piatra – neamt , activitatea ANA in oras , persoanele care conduc aceste institutii . rapoartele intocmite , ce masuri s-au luat ?
  politistii , in momentul in care am actionat impotriva traficantilor , i-au instiintat pe acestia si i-au prevenit .
  a te duce la politia neamt si parchet este exact ca si cum te-ai duce la interlopi sa reclami . la fel ca in mexic .
  intrebati politistii si procurorii din neamt ce au facut cu imaginile , in doua cazuri , cu traficantii si distribuitorii din obor ? politista facand parte din banda ?
  imaginile trimise si la IGPR . intrebati daca DIICOT a fost instintat , numarul documentului trimis de tablan .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.