Consilierul local PNL Adrian Jucan este de părere că prefectul PSD de Neamț, Adrian Niță se folosește de instituția prefecturii în scop politic pentru a-l hărțui pe primarul Carabelea, denaturând rolul funcției sale, din prefect al județului în prefect de Piatra Neamț. ”Eu văd reacțiile domnului prefect de Neamț, doar așa, ale unei persoane care se află într-o precampanie electorală și funcția de prefect doar că o denumește… prefectul de Neamț a fost acolo, prefectul de Neamț a fost acolo… din zece comunicări, cinci sau șase fac referire la Piatra Neamț (…) În rest, doar despre Piatra Neamț și nu într-un mod constructiv, ci doar hai să mai lovim un pic în primarul municipiului. Nu știu dacă este în fișa postului (n.red. prefectului) chestiunea asta, eu cred că nu este”, a declarat Jucan la Monitor TV în emisiunea ”Revista presei altfel”, realizată de Cezar Filip.

Acțiunile de hărțuire a primarului PNL de Piatra Neamț ar avea la bază dorința lui Niță, supranumit în PSD ”sinecuristul lui Arsene”, de a fi desemnat candidat PSD la Primăria Piatra Neamț. ”Eu nu l-am văzut pe prefectul de Neamț în alte UAT-uri, nu l-am văzut cel puțin în ce comunică dumnealui, că poate în rest activitatea este laborioasă și are grijă de întreg județul, dar cu siguranță, la Piatra Neamț este foarte atent și este atent într-un anumit mod, pe care este greu să nu-l observi. Adică e o campanie pe care o duce domnul Niță pentru probabil o viitoare candidatură la primărie, altfel… Trebuie înțeles foarte clar că domnul Niță este prefectul județului și atunci dacă nu mai ai o comunicare instituțională și o duci doar într-o… hai să-mi fac eu campanie, atunci, instituțiile astea decad. Și de asta… așa se explică după aia de ce oamenii nu mai au încredere în instituții și asociază instituția cu câte o persoană. Când te folosești de instituție doar pentru a transmite mesaje personale într-o anumită direcție, erodezi instituția și înrederea oamenilor în instituție. Trebuie să fii puțin lucid să înțelegi că efectele sunt pe termen lung.

Faptul că te-a pus partidul într-o funcție politică, ai fost numit acolo, și tu folosești chestiunea aia pentru că… da, ai o anumită vizibilitate, poți să comunici, și presa este… e o funcție importantă, ești reprezentantul guvernului în teritoriu (…) Ce face instituția prefectului în momentul de față prin reprezentantul său, este strict într-o campanie electorală și într-o campanie de imagine”, mai spune Adrian Jucan.

Declarațiile complete, de la minutul 11:

Vezi și:

Un europarlamentar lider PSD șterge pe jos cu prefectul Niță- PSD: ”De un infantilism rarisim”

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.