”Afacerea” Spitalul mobil de la Letcani, care a costat in total peste 13 milioane de euro, mai mult de 3 milioane fiind platiti de CJ Neamt la propunerea lui Arsene, se transforma intr-un circ total.

Desi trebuia deschis de mai bine de 5 luni de zile si a fost inaugurat cu fast electoral de vreo 4-5 ori, spitalul a fost deschis in cele din urma, vineri, 16 octombrie. Numai ca… supriza. Odata cu deschiderea, spitalul intra in reparatii, noteaza presa din Iasi. Sectia ATI nu poate functiona, din cauza unei avarii la statia de oxigen.

Paturile de terapie intensiva din cadrul Spitalului Mobil de la Letcani inaugurat vineri, 16 octombrie, nu pot fi utilizate, din cauza unei defectiuni grave a statiei de oxigen care face imposibila deschiderea acestei sectii”, anunță ziare.com.

„Avem in momentul de fata pregatita o zona pentru 30 de paturi de confirmati cu forme usoare si medii. Avem si 24 de paturi de terapie intensiva. In zona ATI inca asteptam proba de functionare a statiilor de oxigen. Le-am pus in functiune, merg de ceva timp, dar vrem sa vedem ca si rezista. Terapie intensiva inseamna risc vital si trebuie sa mearga perfect. Asteptam sa vedem functionalitatea acestor statii. Ventilatoarele trebuie sa mearga, astazi (vineri – n.r.) nu vom avea internari la Terapie Intensiva”, a spus medicul Carmen Dorobat (managerul Spitalului de Boli infecțioase în cadrul căruia Spitalul Modular va funcționa ca Secție externă).

Spitalul achizitionat de la o firma din turcia, cu un ONG dubios pe post de intermediar, este si subiect de ancheta la DNA. Amanunte, AICISpitalul Covid al lui Arsene, pe masa DNA: Plângere penală pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.