În perioada 17-18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au acționat pe linia verificării legalității operațiunilor cu materiale lemnoase, efectuate de un operator economic, din localitatea Cotu Vameș.

Astfel, la data de 17 ianuarie a.c., polițiștii au identificat o autoutilitară care transporta volumul de 2,42 m.c. cherestea, care ar fi provenit de la operatorul economic, din localitatea Cotu Vameș, fără a fi însoțită de documentele prevăzute de lege.

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii au extins verificările, procedându-se la efectuarea unui control, la punctul de lucru al operatorului economic în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că, ar fi fost emise mai multe avize de însoțire, în mod fictiv, pentru un volum total de 47 m.c. cherestea, cu scopul de a diminua stocurile scriptice ale punctului de lucru supus controlului.

Totodată, în urma inventarierii materialului lemnos existent, cu ajutorul specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman, s-a constatat o diferență în minus de 489,23 m.c. cherestea, în valoare de aproximativ 450.000 de lei.

Polițiștii s-au  sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 31.000 de lei, conform Legii 171 din 2010, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de 489,23 m.c. cherestea.

sursa: IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.