Politistii au gasit agentii de securitate care pazeau un punct de lucru al unei firme din Roman, facandu-si datoria cu mainile in buzunare. Acestora le lipsea dotarea pentru autoaparare si nu aveau nici macar uniforme. Firma a fost amendata cu 2.000 de lei.

”O sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei a fost aplicată unei persoanei juridice, pentru motivul că la punctul de lucru aparținând societății din mun. Roman, nu a luat măsuri minimale de securitate, agenții de securitate care executau serviciul de pază nefiind atestați, dotați cu uniforme și mijloace de autoapărare. De asemenea, serviciul de pază nu se efectua în baza unui plan de pază avizat de poliție. Sancțiunea contravențională a fost aplicată în conformitate cu prevederile art. 3, pct. 1 din H.G. nr. 301/2012, cu modificările și completările ulterioare”, anunta IPJ Neamt intr-un comunicat de presa.

Si un agent de paza a fost amendat pentru ca si-a parasit postul de la un obictiv al unei firme:

”Un agent de paza, din cadrul unei societăți din Roman, a fost sancționat contravențional cu amendă de 100 de lei, pentru că a părăsit postul de pază și nu avea asupra sa echipamentul din dotare, în conformitate cu prevederile art. 58, lit. e), din Legea nr.333/2003, cu modificările și completările ulterioare”, se arata in acelasi comunicat.

Cele doua sanctiuni au fost aplicate in cadrul unei actiuni mai ample a politistilor nemteni, axata pe verificarea modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție, precizeaza IPJ Neamt:

”În noaptea de 26/27.05.2017, mai multe echipaje de ordine publică au fost angrenate într-o acțiune coordonată de Serviciul de Ordine Publică pe verificarea modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost controlate 181 de obiective, dintre care 95 din mediul urban și 86 din mediul rural. Polițiștii au constatat că 105 unități vizate erau asigurate cu societăți de pază iar 76 cu pază proprie. Din cei 196 de agenți de pază verificați, 8 erau echipați și dotați neregulamentar. Polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 la Legea nr.333/2003, 3 la H.G. nr.301/2012 și 3 la alte acte normative. Valoare sancțiunilor aplicate este de peste 4500 lei.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.