Termenul pana la care fermierii se mai pot inscrie la capitolul “Agricultura Ecologica” s-a prelungit, 29 august fiind data limita pana la care se primesc documentele necesare acestei operatiuni. Cererile se depun in vederea obtinerii sprijinului financiar destinat fermerilor care au trecut la agricultura ecologista, ajutor care va fi platit pana la 30 iunie 2015.
Inregistrarea celor care au trecut la agricultura ecologica se face anual, la Drectia pentru Agricultura Neamt. Termenul limita din 29 august nu este valabil si pentru fermierii care fac pentru prima data inregistrarea, adica abia din acest an s-au profilat pe agricultura ecologica. Ei pot depune cererile pentru inregistrarea la “ecologisti” pana pe 31 decembrie. Din 2015 trec si ei la inregistrarea anuala, daca raman in sistemul agriculturii ecologice.
La Directia pentru Agricultura Neamt se face doar inregistrarea agricultorilor ecologisti, iar de partea de verificare si certificare se ocupa organisme infiintate special. La nivelul judetului actioneaza 21 de organisme de certificare, iar in cea mai mare parte sunt firme straine cu reprezentante si la Neamt.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.