Ai fost sunat sa ti se testeze apa? S-ar putea sa fie o teapa si sa te alegi cu niste bani dati pe produse care nu-ti trebuie. S-a mai intamplat asta in Piatra Neamt, iar metodele celor care incearca sa-si vanda nimicurile, nu sunt tocmai in regula.

In aceasta dimineata (23 martie) am fost sunat de o femeie care s-a recomandat a fi Andreea Lica, de la firma TOP LIFE. Apelul a venit de pe un numar de telefon fix, cu prefix de Bucuresti (021 539 1363). Am fost intrebat daca vreau sa mi se testeze apa de la robinet, gratis. Tot ce aș avea de facut, este sa umplu o sticla de 0,5L cu apa si sa ma prezint cu ea maine, 24 martie, la ora 10 sau la ora 14, in functie de cum prefer, la Hotelul Ceahlau, unde firma respectiva ar fi inchiriat o sala, special pentru asta. Si… atentie! Trebuie neaparat sa confirmi prezenta. E cu rezervare, pentru ca numarul de locuri este limitat, asa ca trebuie sa te consideri un răsfățat al sorții, că esti unul dintre cei pe care firma a ales să-i sune.

Evident, am cerut mai multe detalii si am reusit sa o descos pe doamna. Teoretic, te duci acolo cu sticla aia de apa, pentru a afla daca lichidul vietii de la robinetul tau, contine bacterii, nitriți si nitrați. Practic, vei descoperi ca apa pe care o bei e otrava si e cauza unor boli care te vor manca de viu, mai rau decat Covidul. Si desigur, firma care ti-a facut favorul sa-ti testeze apa gratis, are si solutia miraculoasa. Cel mai probabil, îți va prezenta niste filtre sau substante pentru purificare, care fac minuni mai ceva ca la icoanele plangatoare. Numai că alea trebuie platite. Pentru ca dupa cum spunea interlocutoarea la telefon, TOP LIFE (firmă cu sediul în Bucuresti) se ocupa cu vanzari de produse medicale, deci, trebuie sa faca profit.

Asa ca ai toate sansele sa mergi la locul stabilit cu o sticla cu apa si sa te intorci cu o sacosa de produse bune la… nimic.

Metoda de abordare este una cel putin dubioasa, dar si mai dubios este modul in care TOP LIFE a obtinut date cu caracter personal. Cea care a initiat apelul telefonic avea numele, vârsta si numarul meu de telefon. Intrebata cum au fost obtinute, a spus ca dintr-o baza de date de la o clinica medicala unde am fost la un moment dat pentru anumite servicii medicale. Deci… toata afacerea asta miroase urât de tot si pare a fi si de competenta unor anumite institutii.

Asa ca daca ai fost sau vei sunat si ai stabilit sa mergi la Hotelul Ceahlau din Piatra Neamt, unde te asteapta domnul Neagu Florin care te va conduce spre locul tau rezervat in sala ca sa vezi ce apă bei, mai gandeste-te o data! S-ar putea sa fie o teapa cum au mai fost in Piatra Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.