Prefectul de Neamț, Vlad Angheluță, a distribuit ieri, 16 septembrie, un pachet informativ privind completarea documentației necesare pentru a beneficia de schema de ajutor de stat pentru compensarea fenomenelor meteo nefavorabile la următoarele culturi: porumb boabe, floarea soarelui, soia boabe, cartofi, sfecla de zahăr, legume în câmp, lucernă, pășune și fâneață. „Este vorba de o estimare a pierderilor de venit care va fi depusă la Comisia Europeană și care va fundamenta și actul administrativ pe baza căruia se vor da despăgubirile“, a declarat prefectul Vlad Angheluță.

Pentru a se putea face estimarea pierderilor, Prefectura trebuie să asigure centralizarea tuturor proceselor verbale care au fost încheiate de către comisiile locale pentru situații de urgență, ca urmare a notificărilor primite de la producătorii agricoli.

De ajutor vor putea beneficia toți producătorii agricoli care desfășoară o activitate economică și care au afectată o suprafață mai mare de un hectar – persoane fizice care dețin atestate de producători sau societăți comerciale care depun bilanț contabil.

„Este o lucrare amplă, cu un grad sporit de dificultate, care trebuie realizată într-un termen relativ scurt, dar, cu o mobilizare exemplară și lucrând în echipă cu specialiștii din domeniu, vom reuși să finalizăm corect documentațiile pentru ca producătorii agricoli să poată beneficia de ajutorul de stat“, a spus prefectul Vlad Angheluță.

Andreea AMARIEI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.