Interviu- După ce preluat în mod oficial pentru a treia oară funcția de primar al orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa a răspuns întrebărilor reporterului tvmneamt.ro. Întrebat daca si-ar fi dorit sa fie parlamentar, asa cum s-a vehiculat in ultimul timp, edilul spune ca i-ar fi fost usor sa obtina un loc eligibil, insa prefera sa administreze in continuare orasul Targu Neamt, pentru ca nu-i place sa lase lucrurile facute pe jumatate.

Reporter: Cu ce gânduri începeți al treilea mandat de primar al orașului Târgu Neamț?

Daniel Harpa: Sunt destul de optimist în ceea ce privește viitorul orașului nostru, pentru că am lucrat mult în ultimii ani la partea de documente aferente investițiilor din oras și la scrierea de proiecte.

Suntem în etape foarte avansate pentru numeroase investiții cum ar fi: corpul principal de la spital, cinematograful, biblioteca, primăria, parcurile, școlile, dotări la spital, iluminatul public, anveloparea blocurilor de locuințe, construire blocuri de locuințe, bazin didactic de înot și multe altele. Dacă nu aș fi lucrat în sistemul ăsta administrativ, nu aș fi crezut niciodată că partea de hârtii aferentă proiectelor de investiții poate fi mult mai anevoioasă decât execuția în sine a lucrărilor.

Mă simt onorat de faptul ca târgnemțenii mi-au acordat încă un mandat pentru a finaliza aceste proiecte și ne-au înțeles abordarea strategică pe care o avem  pentru a dezvolta acest oraș atât de frumos. Poate părea mult, dar să știți că noi ne-am asumat cumva faptul că de dezvoltarea orașului depind și comunele din jur. Aici mă refer de exemplu la spital sau școli, dar și la faptul că noi suntem, fără doar și poate, un pol de creștere turistică pentru întreaga zonă. Și ne-am asumat asta cand am depus proiectul pentru zona de agrement de la Stadion, care include și un amfiteatru în aer liber, pe lângă spații verzi și terenuri de sport.

R: Ce este nou și ce este vechi în ceea ce privește echipa cu care veți lucra in acest nou mandat?

DH: Echipa de conducere a primăriei a rămas aceeași, cu domnul Vasile Apopei viceprimar și doamna Geanina Fedeleș administrator public. În ceea ce privește echipa de consileri locali, au rămas și cei care ne-au fost alături de-a lungul timpului, dar sunt și nume noi, tineri sau oameni cu experiență și expertiză în diverse domenii de interes pentru oraș. Simt că avem o echipă unită care pune pe primul loc interesul comunității și nu interese personale. Să dea Dumnezeu să reușim să finalizăm ce am început și să dezvoltăm proiecte noi!

R: Este adevărat ca v-ați fi dorit un loc eligibil pe lista PSD la alegerile parlamentare din luna decembrie?

DH: Nu. Daca mi-aș fi dorit aș fi avut acest loc. Îmi este foarte clar că nu puteam să las lucrurile făcute pe jumătate și că avem nevoie de acești patru ani pentru a ne duce la îndeplinire proiectele.

R: S-au lansat diverse scenarii pe tema unei apropieri a dumneavoastră față de PNL, imediat după ce liberalii au preluat guvernarea. Au fost doar zvonuri?

DH: Din păcate există încă oameni care confundă politețea cu apropierea politică. Eu sunt o persoană civilizată și cu deschidere spre dialogul constructiv. Am spus de nenumărate ori că sunt un om politic de stânga și că îmi voi păstra această orientare. Și îmi voi păstra și gradul de civilizație care îmi permite dialogul cu membrii oricărui partid politic.

R: Un subiect destul de disputat în ceea ce privește orice administrație locală, rămâne cel al infrastructurii rutiere. Ne puteți da câteva detalii despre stadiul lucrărilor de acest tip din Târgu Neamț?

DH: Chiar în acest moment avem în lucru un lot de 13 străzi din oraș. Este un deziderat chiar personal să reușim asfaltarea tuturor străzilor din oraș și construirea unei infrastructuri rutiere civilizate. Lucrăm la Planul de mobilitate urbană, care sper să ne aducă soluțiile necesare chiar și pentru o rețea de piste de biciclete. Poate părea nerealist în condițiile în care încă mai există străzi neasfaltate, dar dacă nu începem acum proiectarea în această direcție, nu vom avea niciodata un oraț care, din acest punct de vedere, al mobilității urbane, să pună pe primul loc pietonii și bicicliștii.

R: Care sunt proiectele majore pe vi le-ati propus pana in 2024?

DH: Am capatat încredere în noi, în echipă, în tot ce înseamnă oameni din administrația orașului nostru și ne-am propus proiecte ambițioase. O să vi le enumăr doar pe cele mai mari:

  • Realizare șosea de centură dinspre comuna Răucești, spre comuna Vânători Neamț
  • Obținere finanțare pentru revitalizarea zonei Stațiunea Oglinzi
  • Continuare proiect anvelopare blocuri de locuințe
  • Evident, finalizare asfaltare străzi din oraș
  • Pasaj subteran în zona pieței
  • Construire punct de belvedere la Monumentul Vânătorilor de munte
  • Punerea în practică a unui plan de mobilitate urbană prietenos cu pietonii și bicicliștii
  • Continuarea investițiilor pentru Spital și școli etc…

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.