ALDE Neamt da o adevarata lovitura de imagine pe scena politica locala. Un primar si 5 consilieri locali se declara simpatizanti ALDE. Este vorba despre Ovidiu Nita, primarul comunei Borca. El a facut public gestul fiind prezent astazi intr-o conferinta de presa de la sediul ALDE Neamt, alaturi de Ion Asaftei, presedintele organizatiei judetene a partidului lui Tariceanu.

”Va anunt ca ALDE Neamt isi imbunatateste de la o zi la alta zestrea umana. Astazi se afla alaturi de noi domnul Ovidiu Nita, primarul comunei Borca, o comuna de oameni gospodari, cu aproape 7.000 de locuitori .Domnul Nita este un om politic bine cotat in comunitatea respectiva pentru ca a facut si face tot ce este omeneste posibil pentru locuitorii comunei pe care o pastoreste. Eu vreau sa il asigur de tot sprijinul si sunt sigur ca impreuna vom face doar lucruri bune pentru pentru locuitorii comunei Borca si vom veni in sprijinul lor ori de cate ori este nevoie”, a declarat Ion Asaftei, liderul ALDE Neamt.

Ovidiu Nita nu poate deveni membru ALDE pentru ca si-ar putea pierde mandatul, el fiind membru UNPR, insa legea permite sa treaca la alt partid la nivel declarativ, de aceea s-a declarat deocamdata doar simpatizant ALDE. ”Deocamdata nu pot sa trec efectiv la ALDE si raman in continuare membru UNPR, insa ma declar un simpatizant si sustinator ALDE. Dupa ce UNPR a intrat in deriva, am ramas al nimanui, insa intotdeauna am gasit sprijin si usa deschisa la domnul Ion Asaftei care m-a ajutat in problemele administrative pe care le-am intampinat, de aceea m-am hotarat sa trec la ALDE”, a precizat primarul Ovidiu Nita.

Ovidiu Nita a intrat in politica in anul 2012, inainte cu putin timp de alegerile locale, din pozitia de membru PSD. El a fost desemnat de organizatia PSD Borca sa candideze la functia de primar. In urma unor jocuri de culise, organizatia a fost desfiintata si Ovidiu Nita exclus din PSD cu scurt timp inainte de alegeri. A fost curtat de UNPR, partid pe ale carui liste a candidat si a si catigat primul sau mandat de primar, iar in 2016 pe al doilea.

Primarul Ovidiu Nita a mai declarat ca alaturi de el, se declara simpatizanti ALDE si cei 5 consilieri locali UNPR din CL Borca, cu alte cuvinte, trec si ei la ALDE.

In urma cu cateva saptamani, un alt consilier local, de data aceasta de la Tibucani, a trecut de la PRU la ALDE. Acum, ALDE Neamt are 51 de consilieri (dintre care 2 sunt consilieri judeteni), un primar si doi viceprimari, la care se adauga si cei care s-au declarat astazi simpatizanti/sustinatori ALDE, adica primarul si 5 consilieri locali de la Borca.

Ion Asaftei a lasat sa se inteleaga ca in perioada urmatoare, la ALDE vor mai trece si alti alesi locali. Potrivit surselor TvmNeamt, cel putin un primar PSD are de gand sa treaca foarte curand in partidul lui Tariceanu pe fondul nemultumirilor din organizatia judeteana PSD condusa de Ionel Arsene.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.