Organizatia ALDE Neamt sta pe un butoi cu pulbere. Noi am anticipat acest lucru, si iata ca el se produce mai devreme decat se astepta oricine.

Surse din cadrul organizatiei judetene ALDE, sustin ca in orele imediat urmatoare va informata si conducerea centrala ALDE, ca organizatia de la Neamt se dezice in totalitate de deputatul Catalin Dragusanu, principalul motiv fiind atitudinea sfidatoare si aroganta a  deputatului dar, sustin sursele, si faptul ca deputatul poarta un razboi prin articole de presa.

Aceasta situatie nu este de ieri de azi, ci nemultumirile s-au amplificat inca de cand Dragusanu ar fi amenintat ca va distruge organizatia judeteana, dar si de la momentul in care s-au facut listele pentru Consiliul Local Piatra- Neamt.

Dragusanu este acuzat ca de doua luni nu a venit la nicio conferinta de presa dar, tot el anunta prin intermediul articolelor de presa ca va dizolva organizatia Neamt. Potrivit surselor, toti consilierii locali si judeteni ai ALDE, dar si conducerea organizatiei judetene sunt contra deputatului si vor anunta ca nu sustin si nu vor sutine candidatura lui Dragusanu pentru Camera Deputatilor, la alegerile parlamentare din decembrie.

Ei prefera pe oricine altcineva, chiar si pe cineva impus de la centru, altul decat Dragusanu. Cei care il contesta pe Dragusanu spun ca nu il vor sustine nici daca o candidatura a sa va fi dictata de la centru.

De asemenea, este invocat si rezultatul slab de la alegerile locale din acest an, atunci cand Dragusanu a candidat pentru Primaria Piatra- Neamt si a obtinut mai putine voturi decat in 2012.

De partea cealalta, Catalin Dragusanu a parut ca nu este surprins de ceea ce i se pregateste si a declarat pentru publicatia noastra ca acestea sunt doar niste etape dintr-un plan bine stabilit, mai bine spus o regie, pentru ca el este incomod si pentru ca cineva vrea sa faca loc altora. El a negat si faptul ca ar fi afirmat ca va distruge organizatia Neamt: ”Poate nu s-a inteles bine. Eu in august am avut concediu si cand am plecat am stabilit ca la intoarcere sa avem o intrevedere cu toti consilierii locali si judeteni ai ALDE Neamt. In timpul cat am fost in concediu, intalnirea a fost organizata fara ca macar sa mi se dea un telefon. Asta nu ar pica bine nimanui. Apoi, Ioan Asaftei  a anuntat prezenta mea la conferinte de presa, stiind ca eu sunt in concediu, deci era imposibil sa fiu prezent. De altfel, atunci cand se stia ca pot fi prezent, nu ma anuntau. Acel domn Panaintescu care anunta pe toata lumea ca este conferinta de presa, pe mine nu ma anunta nicodata. De altfel, nu stiu de unde e chestia asta, ca aceste conferinte sa fie organizate doar de conducere. Poate mai sunt si alti oameni de valoare in partid, care au ceva de spus, care vor sa se afirme si sa fie cunoscuti.

    Cat despre listele pentru CL, pot sa va spun ca ele au fost votate in Biroul Judetean ALDE si nu s-a opus nimeni la acel moment. De ce nu au contestat atunci? Eu stiu ca pot aparea nemultumiri, pentru ca toata lumea ar vrea sa fie pe liste, dar nu pot fi multumiti toti. De fapt, aici nu e vorba ca e Dragusanu arogant sau mai stiu eu ce, aici e vorba de o regie, de un plan, pentru ca pe locurile eligibile sa fie impinsi altii, si in afara de asta, eu sunt incomod pentru ca spun intotdeauna lucrurilor pe nume.

     Despre faptul ca as fi amenintat ca distrug filiala Neamt, pot sa spun ca nu este deloc asa. Cineva a scos din context si ainterpretat cum a vrut. Eu, cand s-a peopus excluderea domnului Iacoban din partid, am spus ca daca facem asta, riscam sa deschidem o ”Cutie a Pandorei”, pentru ca sunt multi cei care ar trebui exclusi din partid, si este foarte posibil sa distrugem filiala Neamt.

     In alta ordine de idei, rezultatul obtinut de mine la locale a fost de 15%, cel mai bun rezultat pe tara, la municipii. Dar, nu-i nimic, nimeni nu este nascut sa fie parlamentar pe viata, eu pot oricand sa fac si altceva, iar daca este cineva mai potrivit in organizatia Neamt, ii voi acorda tot sprijinul meu. Si in afara de asta, eu nu sunt dispus sa-mi cumpar locul in Parlament, pentru ca apoi sa fiu nevoit sa recuperez banii. Inteleg ca ar urma sa fie depuse niste sume de bani de catre cei care sunt primii pe lista, totul in baza legii finantarii partidelor politice bine-nteles”, a incheiat Catalin Dragusanu.

Vom vedea cum evolueaza lucrurile in zilele ce urmeaza, dar, cert este ca fitilul butoiului cu pulbere a fost deja aprins si daca o intreaga organizatie judeteana ia atitudine impotriva deputatului Dragusanu, este foarte greu pentru el sa mai castige terenul deja pierdut. Insa, de-a lungul anilor s-a demonstrat ca in politica lucrurile se pot schimba de la o ora la alta, asa ca… susprize pot fi oricand.

Si oricum, este greu de crezut ca deputatul Dragusanu nu mai are niciun sustinator, deci, sansele ca situatia sa devina exploziva si organizatia judeteana sa se sparga, sunt foarte mari.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.