Dupa ce ieri, Calin Popescu Tariceanu a fost desemnat candidat ALDE la alegerile prezidentiale de la sfarsitul acestui an, ALDE Neamt anunta intr-un comunicat de presa ca victoria lui Tariceanu va fi victoria romanilor si isi exprima totodata dezamagirea in fata refuzului PSD de a-l desemna pe fostul premier candidat comun al aliantei, ratand astfel ocazia de a lupta eficient contra fortelor politice comandate din afara țării.

Comunicat ALDE Neamt: Preşedintele ALDE,Călin Popescu Tăriceanu a fost miercuri validat de forurile de conducere ale partidului drept candidat la alegerile prezidenţiale.

Organizaţia ALDE Neamţ este una dintre cele care a pledat, de luni bune, pentru această candidatură şi considerăm că este cea mai bună decizie, nu atât pentru partidul nostru cât pentru toţi românii, care vor putea avea şansa de a fi reprezentaţi de un Preşedinte care să respecte Constituţia, să impună respectarea Consituţiei în conformitate cu atribuţiile funcţiei şi să fie cu adevărat un Preşedinte al tuturor Românilor.

Conducerea ALDE Neamţ le transmite tuturor membrilor, simpatizanţilor dar şi tuturor românilor – din ţară şi din străinătate – să analizeze lucid toate candidaturile care vor fi anunţate şi să aleagă pe cel recomandat de experienţă da rşi de o activitate pusă în slujba Ţării şi a oamenilor.

Reamintim călegiferarea votului în Diaspora pe parcursul a 3 zile a plecat de la o propunere ALDE.

‘’În cadrul ședinței Delegației Permanente Naționale a ALDE, am avut șansa să particip la un moment unic care îmbină dramatic istoria post-decembristă, criza actuală de neîncredere în politicieni și ultima șansă a României de a avea un președinte corect, de valoare și imposibil de pus sub semnul îndoielii în privința devotamentului.

Da, am votat pentru candidatura domnului președinte Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale. 

Confirmarea candidaturii domnului Călin Popescu Tăriceanu la președinția țării, în condițiile politice și economice ale acestui an cumplit de critic, pe plan intern și internațional, întrece orice emoție și intră în planul unui realism care trebuie să miște toată suflarea liberală, și nu numai, spre același obiectiv: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, PREȘEDINTELE ROMÂNIEI.

Iată motivul pentru care astăzi, un singur om, veteran al liberalismului sănătos renăscut în ianuarie 1990, a rămas în luptă în calitate de lider national, în lupta pentru recuperarea României pentru români și pentru a bloca înțelegerile subterane ale unora sau altora pe seama celei mai înalte demnități a statului român.

Din punctul meu de vedere, președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să i se alăture toți oamenii serioși și cinstiți din societatea românească pentru ca România să redevină respectată și demnă atât în interior cât și în afara ei, declară Ion Asaftei, preşedintele ALDE Neamţ.

Ion Asaftei reiterează – ca şi Călin Popescu Tăriceanu – dezamăgirea generată de refuzul partenerilor de guvernare de la PSD de a accepta varianta unei candidaturi comune care să fi maximizat şansele în bătălia cu forţele politice româneşti comandate din exteriorul Ţării.

“Candidatul ALDE intră în această competiţie nu pentru a bifa o casetă pe buletinul de vot, nu pentru a trage nădejde că prinde turul 2, aşa cum fac alţii ci pentru a câştiga. Victoria lui Călin Popescu Tăriceanu va fi victoria românilor care doresc ca România să fie o ţară respectată în Europa şi în lume”, a concluzionatIon Asaftei. (Biroul de presă  ALDE Neamţ)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.