Si ALDE reactioneaza la declaratiile de astazi ale primarului Chitic, pe subiectul Pietei Centrale. Intr-un comunicat de presa semnat de Catalin Misaila, consilier local si copresedintele organizatiei ALDE Piatra- Neamt, Chitic este indemnat sa termine cu atitudinea de dispreţ faţă de oraş şi pietreni şi să pregătească, preluarea pieţei în administrare directă de către Primărie.

Misaila nu ascunde faptul ca ALDE se opune in continuare preluarii pietei de catre URBAN, o societate în insolvenţă si catalogata drept o societate cu reputaţie proastă.

Reactia ALDE vine dupa ce primarul Chitic a dat vina astazi pe consilierii locali PSD-ALDE pentru intarzierea redeschiderii pietei, in urma contestarii licitatiei de catre o firma. Potrivit lui Dragos Chitic, contestatia poate intarzia redeschiderea pietei luni de zile sau poate chiar ani. (Vezi AICI declaratiile primarului Chitic!)

Comunicat de presa ALDE Piatra- Neamt:

Organizaţia municipală ALDE Piatra Neamţ respinge declaraţiile primarului Dragoş Chitic preluate în ultimul comunicat de presă al Primăriei în legătură cu cu situaţia Serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare ‘Sf. Gheorghe’.

Deciziile publice iresponsabile care conduc la neutilizarea pieţei aparţin în realitate Administraţiei Chitic şi consilierilor locali asociaţi acesteia. Noi am susţinut de la bun început organizarea unei licitaţii pentru concesionarea acestui serviciu public, având ca variantă intermediară, pentru început, administrarea directă de către Primărie printr-un departament specializat.

De şapte luni de zile era timp suficient şi pentru modificarea organigramei Primăriei în acest sens. În schimb, Administraţia Chitic – dând dovadă de lipsă de discernământ şi responsabilitate – a continuat să intoxice opinia publică afirmând că noi ne opunem deschiderii pieţei.

De fapt, eram şi suntem împotriva încredinţării directe către CMI Urban. Nu este un secret că şi publicul la larg nu vede cu ochi buni favorizarea unei societăţi în insolvenţă care are o reputaţie proastă. Drept dovadă stă şi redevenţa neverosimilă, de aproape 70% din venituri, angajată de CMI Urban la licitaţia recentă.

Pentru a nu mai pierde vremea cu discuţii inutile despre venituri nerealizate, degradarea pieţei şi nemulţumirea publicului, cerem Administraţiei Chitic să renunţe imediat la atitudinea de dispreţ faţă de oraş şi pietreni şi să pregătească, în primă etapă, preluarea pieţei în administrare directă de către Primărie. Cătălin MISĂILĂ, Consilier local, Copreşedinte ALDE Piatra Neamţ 3 octombrie 2017 – Piatra Neamt.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.