Ziua Nationala fara Tutun, marcata in fiecare an in a treia zi de joi a lunii noiembrie, ofera cadrul informarii si sensibilizarii populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, sub sloganul “Alege sa fii sanatos! Alege sa nu fumezi!”. Anul acesta, cu ocazia Zilei Nationale fara Tutun, populatia nefumatoare este avertizata cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de tigara, asa numitul “fumat pasiv”.
Pentru marcarea Zilei Nationale fara tutun, Directia de Sanatate Publica Neamt prin Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sanatatii desfasoara o Campanie de informare si constientizare a populatiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun. Astfel, joi, la ora 11, reprezentantii DSP vor desfasura o activitate de informare si educare a elevilor Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, iar vineri, la aceeasi ora, vor derula o activitate de informare si educare a elevilor la Colegiului Tehnic „Vasile Sav” din Roman.
Dr. Carmen Dumitreasa, sefa Departamentului Promovarea Sanatatii din cadrul DSP Neamt, a declarat ca, tot pe tema riscurilor privind consumul de tutun, medicii deruleaza pana la sfarsitul acestui an, in parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Neamt proiectului local „Sadeste convingeri sanatoase”. Activitatea de prevenire a consumului de tutun, alcool si noi substante cu proprietati psihoactive se deruleaza la Colegiul Tehnic Piatra Neamt.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.