Politistii s-au autosesizat dupa articolul tvmneamt.ro, Alegeri prezidențiale- Suspiciuni de fraudă la Poiana Teiului, iar in urma verificarilor nu s-au constatat abateri contraventionale sau penale, au declarat pentru tvmneamt.ro, surse din cadrul IPJ Neamt. Un punct de vedere oficial nu s-a putut obtine de la Politia Neamt, pentru ca in perioada alegerilor functioneaza o masura cel putin aberanta. Se merge pe principiul ”vocii unice”, adica a purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne, purtatorii de cuvant din teritoriu fiind anihilati temporar.

Intre timp, echipa primaritei PSD Ana Ancuta, a schimbat tactica. Oameni din toata comuna sunt adusi la sectia de votare nr. 376, de catre acelasi barbat, insa cu alta masina, de data asta un Opel negru cu numarul de inmatriculare NT 85 DMI. Oamenii sunt lasati la aproximativ 50 de metri de sectia de votare si sunt preluati apoi tot de acolo.

Astfel de practici nu sunt o noutate, si de obicei, in drum spre sectia de votare, cetatenii sunt instruiti cu cine sa voteze si chiar sunt recompensati pe loc sau li se promit diverse avantaje pe care ar urma sa le primeasca in functie de rezultatul votului. Nu ramane decat ca anchetatorii sa obtina si probe in acest sens, insa s-a demonstrat in anii precedenti ca in judetul Neamt, toate dosarele penale deschise pe spețe asemanatoare au ramas fara nicio finalitate.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.